Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου | Περιοδεία του Γιώργου Κασσάρα σε Ρόδο - Κάλυμνο - Κω - Κάρπαθο


Θεοφάνεια στην Κάρπαθο

Ο βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας περιόδευσε στα νησιά μας, κατά τη διάρκεια των εορτών, συμμετέχοντας σε διάφορες συσκέψεις και εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φίλους και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά, μετέβη στη Ρόδο και συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη των φορέων του νησιού, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου μετέβη στην Κάλυμνο και, αμέσως με την άφιξή του, επισκέφτηκε τον Λιμενάρχη κ. Ιωάννη Οικονομάκο και ζήτησε να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο λιμάνι και για τις καταγγελίες που έγιναν και είχαν μπλοκάρει το έργο της αποκατάστασης της υποσκαφής. Για το ίδιο θέμα είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Διακομιχάλη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Σταυλά. Με τον κ. Σταυλά ακολούθησε ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σύσκεψη για διάφορα θέματα που απασχολούν τα νησιά και την αναγκαιότητα επανασύστασης ορισμένων τουλάχιστον Επαρχείων, ανάμεσα στα οποία και της Καλύμνου.

Στην Κάλυμνο, ο βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και τόνισε ότι η αποκατάσταση του λιμανιού είναι έργο ζωτικής σημασίας για το νησί, υπερβαίνει τα κάθε είδους συμφέροντα και κάλεσε τους εμπλεκόμενους να αφήσουν στην άκρη το προσωπικό τους συμφέρον χάριν του συμφέροντος όλων των Καλυμνίων. Ακολούθως, αναφέρθηκε και σε άλλα τοπικά θέματα (ΟΚΑΝΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, ενδοδωδεκανησιακή αεροπορική σύνδεση Καλύμνου κ.α.) και τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος σε συνεργασία με τις υπηρεσίες για την επίλυσή τους. Και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

Στη συνέχεια ο βουλευτής μετέβη στην Κω, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με φίλους και συνεργάτες.

Την Πέμπτη 5.1.2012 επισκέφθηκε την Κάρπαθο για να παραβρεθεί στη γιορτή των Θεοφανείων και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων, που έγινε με μεγάλη λαμπρότητα στα Πηγάδια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αμβροσίου. Στην Κάρπαθο, εκτός όλων των άλλων, είχε την ευκαιρία μακράς συνεργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μιχάλη Χανιώτη για όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί και τα αναπτυξιακά έργα που είναι σε εξέλιξη ή που πρέπει να δρομολογηθούν, όπως π.χ. η ανέγερση νέου νοσοκομείου κ.α.

Την ίδια ημέρα και καθοδόν προς Κάρπαθο παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Ρόδου και στην δημοσιογράφο κ. Ρένα Βενιανάκη για τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, κυρίως για όσα αφορούν στο ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής είπε ότι δεν είναι κακή η πρόταση Παπανδρέου, αφού είναι καθαρή λύση, η οποία δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στον Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικήσει πάλι την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Γιώργος Κασσάρας τόνισε ότι πάντοτε είναι προς το συμφέρον της Χώρας να εκλέγονται Έλληνες στους Διεθνείς Οργανισμούς και θα έπρεπε όλοι να διευκολύνουμε προς τούτο τους τυχόν ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχονται. Υπό αυτήν την έννοια, δεν κατανοεί τη βιασύνη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Όλα μπορούν να γίνουν με ηρεμία, σύνεση και όπως προβλέπει το καταστατικό μας.

ΑΘΗΝΑ 9.1.2012

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: