Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου | Οφειλόμενος δημόσιος έπαινος σε δύο άξιους λειτουργούς της Δημόσιας Διοίκησης

Οφειλόμενος δημόσιος έπαινος σε δύο άξιους λειτουργούς της πολύπαθης Δημόσιας Διοίκησης για την Αεροπορική σύνδεση της Καλύμνουμε Ρόδο, Κω, Λέρο και Αστυπάλαια.

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι τα καλά πρέπει να επισημαίνονται για να αποτελούν έτσι και παράδειγμα προς μίμηση. Ειδικά στην εποχή μας, που η μιζέρια και η γκρίνια όλων απέναντι σε όλους τείνουν να γίνουν μόνιμα φαινόμενα του δημόσιου λόγου.

Στα πλαίσια αυτά θέλω να αναφερθώ σήμερα σε δύο άξιους Δημόσιους λειτουργούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον Αερολιμενάρχη Καλύμνου κ. Ματθαίο Δαγιάση και τη Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Φώφη Παπαδημητροπούλου.

Για το Ματθαίο Δαγιάση και για την τύχη της Καλύμνου να τον έχει στη θέση του αερολιμενάρχη, έχω αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές. Τελευταία απόδειξη η ανωτέρω αεροπορική σύνδεση της Καλύμνου.

Με δική του πρόσκληση, εγώ και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, τον επισκεφθήκαμε στο γραφείο του, μας ενημέρωσε για το ανωτέρω μείζον θέμα του νησιού και για τις προθεσμίες που τρέχουν, σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και συντονίσαμε τις ενέργειές μας.

Πρώτη κίνηση η υπηρεσιακή εισήγηση, με το αριθ. πρωτ. ΚΑΚΜ/492/9.7.2011 έγγραφο του Αερολιμενάρχη Καλύμνου.

Δεύτερη, το με αριθ. πρωτ. 17787/18.7.2011 έγγραφο του Δημάρχου Καλύμνου.

Τρίτη ενέργεια, το με ημερομηνία 20.7.2011 έγγραφό μου ως βουλευτή, Δωδεκανήσιου και εκ Καλύμνου ορμώμενου, προς τη Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, και με θέμα : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της διοικήτριας της ΥΠΑ, η οποία υιοθέτησε και προώθησε το δίκαιο αίτημα των Καλυμνίων.

Η συνέχεια γνωστή:

Η σχετική απόφαση της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 16 , 17 & 18 του Κανονισμού (ΕΚ) 1008/2008, όπως και του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων, είναι στο διαδίκτυο από 8.9.2011, με αριθ. πρωτ. ΥΠΑ/Δ1/Β/28300/2976 και δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: C321/4.11.2011.

Έτσι λοιπόν εντάχθηκε η Κάλυμνος , από τις αρχές του Νοέμβρη και για το διάστημα από 1/4/2012 έως 31/3/2016, στις 24 τακτικές αεροπορικές γραμμές στο εσωτερικό της Ελλάδος, στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας.

Να λοιπόν γιατί είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι ανωτέρω δημόσιοι λειτουργοί.

Απέδειξαν πως η Δημόσια Διοίκηση, έχει στελέχη που μπορούν να την καταστήσουν μοχλό ανάπτυξης της Χώρας, αλλά και ότι με σοβαρή και στενή συνεργασία, φορέων και Δημοσίων Υπηρεσιών, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες, τελικά επιλύονται και σοβαρά προβλήματα.

Αθήνα 25.12.2011
Με τιμή και θερμές ευχές
Γιώργος Κασσάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια: