Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Και οι ακρίτες της Ψερίμου έχουν καρδιά...

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Πολλές φορές μετράει πιο πολύ, ακόμη και από την ίδια την προσφορά, ο τρόπος με την οποία αυτή προσφέρεται. Στην περίπτωση μας όμως είναι τόσο σπουδαία και η προσφορά που δεν έχουμε τι να πρωτοεπαινέσουμε.
Αξίζει λοιπόν να συγχαρούμε δημόσια και να ευχαριστήσουμε, για την προθυμία και το ζήλο με τον οποίο ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση, μα πάνω από όλα για το ανιδιοτελές παράδειγμά τους, τον Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου Μανώλη Τσικούρη, μαζί και τους συνεργάτες του, καθώς και τον Μιχάλη Ζαίρη - καρδιολόγο του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά, για την μετάβασή τους στην ακριτική μικρή Ψέριμο, όπου προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους κατοίκους.
Ο πλους και η προσφορά τους, που ξεκίνησε πέρσι από Λειψούς, Πάτμο, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια και φέτος από Ψέριμο, θα έχει και συνέχεια.
Το παράδειγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανοικτής ανθρωπιστικής τους δράσης, είναι πολλαπλά χρήσιμο τις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης, κατά την οποία μεγαλύτερος ακόμη και από τον οικονομικό είναι ο κίνδυνος, να κλειστεί ο κάθε άνθρωπος στο καβούκι του και να ζούμε απομονωμένοι και μίζεροι.
Και μόνο γι’ αυτό τους αξίζει ο δημόσιος έπαινος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: