Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση

Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

H μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, προσβλέπει και επενδύει τις ελπίδες της στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, αγανακτισμένη από τον ξεπεσμό στον οποίο οδηγήθηκε η χώρα κατά τα τελευταία χρόνια

Μετά την εξαγγελία για προσφυγή στις κάλπες, από τον απερχόμενο Πρωθυπουργό, είναι να απορεί κανείς πραγματικά για το στόχο που θέτουν πολλά στελέχη της Ν.Δ., που δεν είναι άλλος από τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή με απλά λόγια, μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν ώστε να υπάρξει ακυβερνησία στη χώρα. Και θα το προσπαθήσουν αυτοί που επί 5 ½ χρόνια έχουν βάλει το κράτος στον αυτόματο πιλότο. Είναι αυτοί οι ίδιοι που παρέλαβαν το 2004 μια χώρα με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ε.Ε. και παραδίδουν τώρα μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Γιατί δεν είναι υπερβολή, μάλλον κυριολεκτούμε, αν πούμε ότι αφήνουν πίσω τους “καμένη γη”, υπό το βάρος της οποίας και κατέρρευσαν.

Παρόλο που τα έχουμε γράψει επανειλημμένως, ενόψει εκλογών καλό είναι να θυμηθούμε τι αφήνει πίσω της η περίφημη “Νέα Διακυβέρνηση”.

Φεύγουν λοιπόν και αφήνουν πίσω τους:

Την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά σε πλήρη κατάρρευση.

Το κράτος υπό διάλυση, με αποτέλεσμα να μην διεκπεραιώνονται ούτε οι απλές υποθέσεις των πολιτών.

Τους θεσμούς, τις δομές και τις υποδομές που συγκροτούν το κοινωνικό κράτος σε εγκατάλειψη.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε πλήρη απαξίωση και τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα δομημένα ομόλογα των γαλάζιων golden boys, χρεοκοπημένα.

Τη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς του κράτους δικαίου, όσους δεν μπορούσαν να ελέγξουν, σε υποβάθμιση.

Μεγάλα κομμάτια της Δημόσιας Περιουσίας υπό εκποίηση.

Τα νησιά εγκαταλελειμμένα και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες χειρότερες από ποτέ.

Το περιβάλλον και τα δάση αβοήθητα στη λαίλαπα των πυρκαγιών.

Με αυτά ως πραγματικά δεδομένα και όχι ως άλλοθι, είναι σαφές ότι χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη δεινή θέση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα.

Μια κυβέρνηση που θα δώσει όραμα, θα εμπνεύσει αισιοδοξία, θα ανασυγκροτήσει το κράτος και θα νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά. Πάνω από όλα όμως η χώρα μας και ο λαός μας έχουν ανάγκη μιας ηθικής επανάστασης για την επικράτηση της εντιμότητας και της αξιοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει την πολιτική βούληση και μπορεί αυτό να το πετύχει. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Και ξέρουμε επίσης ότι πιο δύσκολο και από τα οικονομικά προβλήματα ακόμη, είναι ό,τι έχει σχέση με την αλλαγή νοοτροπίας. Πιστεύουμε όμως πως σε αυτή μας την προσπάθεια θα έχουμε σύμμαχο, συμμέτοχο και συμπαραστάτη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που την έβαλαν στο περιθώριο γιατί δεν ήθελε και δεν επεδίωξε ποτέ να γίνει ‘κολλητός’ ή ‘κουμπάρος’ μιας εξωνημένης πολιτικής νομενκλατούρας.

Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, που έχει αγανακτήσει από τον ξεπεσμό που οδήγησαν τη χώρα, προσβλέπει και επενδύει τις ελπίδες της στον Γιώργο Παπανδρέου και είναι αυτή που θα δώσει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι η νέα μεγάλη κοινωνική συμμαχία που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον γιατί γνωρίζει ότι μέσα από αυτό προκύπτει και η ατομική ευημερία, που θα δώσει την απάντηση σε όσους απεργάζονται σενάρια ακυβερνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: