Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Το θέατρο του παραλόγου

Μετά την κατάρρευση και την παραίτηση τους, ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε. Το συμφέρον της χώρας όμως απαιτεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα συγκροτήσει μια πλατιά προοδευτική κοινωνική συμμαχία.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα και τις διαδοχικές εμφανίσεις του Πρωθυπουργού, από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή στη συνέντευξη της ΔΕΘ, πραγματικά νοιώσαμε σαν να παρακολουθούμε θέατρο του παραλόγου.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και να αντιμετωπίσει τα οξυμμένα προβλήματα της χώρας και για αυτό θα προσφύγει στις κάλπες, γιατί χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. Μα η προηγούμενη εντολή είναι μόλις 2 ετών και, ειρήσθω εν παρόδω, πάλι για παρόμοιους λόγους είχε ζητηθεί.

Το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ μας ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να τον ξαναψηφίσουμε, για να μπορέσει να πάρει τα σκληρά μέτρα που πιστεύει ότι είναι αναγκαία. Είναι πασιφανές ότι ή μας κοροϊδεύει ή παίζει στο θέατρο του παραλόγου. Γιατί αφού κατέρρευσε υπό το βάρος των προβλημάτων, που εν πολλοίς μόνος του δημιούργησε, με τι σθένος έρχεται μετά από τρεις ημέρες και ζητάει την ψήφο του λαού;

Το αίτημά του αυτό έχει εκ των προτέρων αναιρεθεί από τον ίδιο. Γιατί η κυβέρνηση του δεν έπεσε, δεν την έριξε κάποιος, δεν έχασε τη δεδηλωμένη. Αντιθέτως οι βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ. μόνο διαδήλωση δεν έκαναν για να μην απωλέσουν προώρως την εξουσία. Ούτε μπορεί να επικαλείται ότι άκουσε το ΠΑΣΟΚ που ζητάει εκλογές. Στην Αγγλία η αντιπολίτευση εδώ και 6 μήνες κάνει το ίδιο και όμως ο Μπράουν, που το κόμμα του έρχεται και τρίτο στις δημοσκοπήσεις, δεν παραιτείται.

Και η παράσταση στη ΔΕΘ συνεχίστηκε με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να παίζει το συνήθη ρόλο του “ειλικρινή, σκληρού και όχι ευχάριστου”, για το καλό πάντα της χώρας.

Σκληρός βέβαια πάντα για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, που για 5 ½ χρόνια τώρα τις έχουν καταδικάσει στην ανέχεια και την φτώχεια.

Σκληρός για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που όλο για προγράμματα παροχής ρευστότητας ακούν και ρευστό δεν βλέπουν. Κατά τα άλλα ζητάει την ψήφο τους για να τους πάρει μέτρα. Και βέβαια ούτε κουβέντα για το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες που ήδη καμαρώνουν, εν μέσω κρίσης, για τα τεράστια κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Από όλα αυτά γίνεται κατανοητό ότι τα προβλήματα που κληροδοτούν στην επόμενη κυβέρνηση είναι τεράστια. Και εκ των πραγμάτων για την αντιμετώπισή τους χρειάζεται μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που με τον αποφασισμένο και αποτελεσματικό ηγέτη μας το Γιώργο Παπανδρέου, θα κάνει τις ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από το αδιέξοδο και τη δεινή θέση που την οδήγησε η συντηρητική κυβέρνηση της Ν.Δ..

Το συμφέρον της χώρας απαιτεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα συγκροτήσει μια πλατιά προοδευτική κοινωνική συμμαχία, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Μια κυβέρνηση υψηλού ήθους, αποτελεσματική και ικανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: