Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Εάν η Ελλάδα οφείλει πολλά στους Έλληνες της Διασποράς, τα νησιά μας και κυρίως τα μικρά και άγονα οφείλουν την επιβίωσή τους

Ο Γιώργος Κασσάρας, το Σάββατο 1 Αυγούστου συμμετείχε στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου των Δωδεκανησίων της Διασποράς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Κατά την έναρξη κατέθεσε χαιρετισμό, τονίζοντας τη διαρκή και ανεκτίμητη προσφορά και στήριξη της Δωδεκανησιακής Ομογένειας απέναντι στη γενέθλια γη. Στο σύντομο χαιρετισμό του δε, το ίδιο βράδυ, στην τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων σε εξέχοντες Καλύμνιους της Διασποράς, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι το ισοζύγιο της προσφοράς λειτουργεί σαφώς θετικά και πλεονασματικά υπέρ των Ομογενών της Διασποράς. Καταλήγοντας δήλωσε την ανάγκη να υποκλιθεί ευλαβικά μπροστά σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπατριώτες Δωδεκανήσιους, οι οποίοι απετέλεσαν και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, απευθύνοντας τους ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Την Κυριακή το πρωί 2 Αυγούστου παραβρέθηκε στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού Ρόδου, όπου ετελέσθη μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των απανταχού κεκοιμημένων Δωδεκανησίων και στη συνέχεια παρακολούθησε την εκδήλωση εορτασμού της ημέρας των Δωδεκανησίων της Διασποράς και την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Κουφαλλάκη, ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού του Αγ. Δημητρίου Αστόριας της Ν. Υόρκης. Τέλος το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το αντάμωμα των Δωδεκανησίων Ομογενών, που έλαβε χώρα στο Πάρκο Ροδίνι, ανταλλάσοντας σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς με πολλούς από τους παρευρισκόμενους συμπατριώτες Δωδεκανήσιους.

Στη συνέχεια μετέβη στα Μαριτσά και παρέστη στις εκδηλώσεις για τη γιορτή του ούζου.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου επισκέφθηκε το νησί της Τήλου και παρακολούθησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Φύσης και Πολιτισμού, μαζί με τον Αντινομάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο, την Πρόεδρο του ΟΠΑΔ και Νομαρχιακή Σύμβουλο κ. Τζένη Φάκκα και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσων κ. Θανάση Μπαράκα. Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους νέους του νησιού, για την άψογη διοργάνωση, τους παρότρυνε να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες τέτοιες, που θα είναι ικανές να προσδιορίσουν τις τύχες του τόπου τους και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για το νησί της Τήλου.

Ρόδος 05/08/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: