Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

3o Συνέδριο των Δωδεκανησίων της Διασποράς 1 & 2 Αυγούστου 2009

Φωτο: 3ο Συνέδριο των Δωδεκανησίων της Διασποράς


Φωτο: Από το χαιρετισμό μου κατά την εκδήλωση βράβευσης των Καλυμνίων της Διασποράς

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αρχαγγέλου, κατέθεσα τον παρακάτω χαιρετισμό:
Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραστώ στο Συνέδριο σας, στο 3ο Συνέδριο των Δωδεκανησίων της Διασποράς. Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά που μου δίνετε να είμαι εδώ μαζί σας, με τους συμπατριώτες από όλο τον κόσμο, από τις 5 Ηπείρους.

Αγαπητοί συμπατριώτες, προσωπικά υποκλίνομαι μπροστά σας, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι οι δρόμοι που σας οδήγησαν μακριά από τη γενέθλια γη δεν ήταν στρωμένοι με άνθη. Ήταν δρόμοι αγώνα, στερήσεων και δυσκολιών. Εσείς όμως αντέξατε, σταθήκατε όρθιοι, μεγαλουργήσατε και βοηθήσατε οικονομικά και ηθικά την μητέρα πατρίδα. Όσο μακριά και αν φθάσατε όσο ψηλά και αν ανεβήκατε, δεν απαρνηθήκατε τις μικρές πατρίδες, τα νησιά μας. Αντίθετα τα κρατήσατε ψηλά μαζί με τη γλώσσα και τις παραδόσεις μας και αντί να αφομοιωθείτε από τις καινούργιες πατρίδες, φτιάξατε αντίγραφα των νησιών μας σε όλο τον κόσμο. (είδα την Κάλυμνο στο Τάρπον Σπριγκς:) Γίνατε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας δημιουργώντας και προοδεύοντας στις χώρες που σας υποδέχτηκαν συμμετέχοντας και στην ανάπτυξή τους.

Έτσι η καρδιά των νησιών, η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Τα ήθη και τα έθιμα των νησιών μας, τα τραγούδια μας και ο ήχος του φλοίσβου και το φως του Αιγαίου μεταφέρονται παντού, γιατί εσείς τα κουβαλάτε σαν άσβεστη φλόγα στην καρδιά σας και τα μεταφέρετε ακέραια από γενιά σε γενιά.

Αν η Ελλάδα οφείλει πολλά στους Έλληνες της διασποράς, τα νησιά και κυρίως τα μικρά και άγονα, σε χαλεπούς καιρούς οφείλουν την επιβίωσή τους. Χρωστάμε λοιπόν σε όλους σας γιατί εσείς πάντοτε δίνατε και δεν παίρνατε τίποτα από την μητέρα πατρίδα. Καιρός λοιπόν να σας δώσουμε, αν και αυτά που ζητάτε, πάλι για το καλό της πατρίδας είναι και όχι για τον εαυτό σας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνέδριό σας και εκ των προτέρων δηλώνω και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις, συμπαραστάτης στα αιτήματά σας θέτοντας τον εαυτό μου στην υπηρεσία σας.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

Στη λήξη του Συνεδρίου, στις Πηγές Καλλιθέας, απενεμήθησαν τιμητικά διπλώματα από τον Δήμο Καλυμνίων και τους διοργανωτές του Συνεδρίου, στους καταγόμενους από την
Κάλυμνο ομογενείς:
  • Ιωάννης Κάννης, πρώην Υπουργός και μέλος του κοινοβουλίου του Καναδά

  • Πέτρος Μαραγκός, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
  • Γιάννης Χαλίκος, επιχειρηματίας του Darwin της Αυστραλίας (την τιμητική διάκριση παρέλαβε η σύζυγός του)

  • Κατερίνα Γιαννάτου, πρώην Πρόεδρο Ένωσης Καλυμνίων Αττικής


Φωτο: Ιωάννης Κάννης, πρώην Υπουργός και μέλος του κοινοβουλίου του Καναδά

Φωτο: Πέτρος Μαραγκός, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου

Φωτο: την τιμητική διάκριση του Γιάννη Χαλίκου, επιχειρηματία του Darwin της Αυστραλίας, παρέλαβε η σύζυγός του

Φωτο: Κατερίνα Γιαννάτου, πρώην Πρόεδρος Ένωσης Καλυμνίων Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: