Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Σε Αστυπάλαια και Καστελόριζο ο Γιώργος Κασσάρας

ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣMΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΙΑΣ
Την Αστυπάλαια επισκέφθηκε το διήμερο 22 – 24.7.09 ο Γιώργος Κασσάρας, όπου παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Πανορμίτη Κονταράτου και του Προέδρου κ. Λαπατά Ιάκωβου, τοποθετήθηκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσαν τα προβλήματα που απασχολούν το νησί, όπως η υποστελέχωση και η έλλειψη υπηρεσιών, η ανεπάρκεια εισιτηρίων στα ακτοπλοϊκά μέσα από και προς Πειραιά, επειδή εξαντλούνται στα προηγούμενα νησιά, η μη αξιοποίηση του πανέμορφου ιστορικού κάστρου με ευθύνη του Υπ. Πολιτισμού κ.α.. Επίσης χαιρέτησε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια ως επίτιμου δημότη Αστυπάλαιας, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο νησί τον Αύγουστο.

Κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φίλους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και να συζητήσει τα τοπικά προβλήματα και την πορεία της τουριστικής κίνησης εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 20.7.2009 ο Γιώργος Κασσάρας, μαζί με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη μας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θανάση Μπαράκα, επισκέφθηκαν το Καστελόριζο όπου στο πολυδύναμο ιατρείο του νησιού συζήτησαν με τους γιατρούς, για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι όπως και σε άλλα νησιά δεν κτίζονται πραγματικά κέντρα υγείας αλλά απλά καταλύματα, αφού για παράδειγμα το ακτινολογικό εργαστήριο δεν είναι θωρακισμένο για τη ραδιενέργεια με αποτέλεσμα να παραμένει αχρησιμοποίητο. Επίσης στο νησί συναντήθηκαν με φίλους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συζήτησαν για τα τρέχοντα προβλήματα του νησιού και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Κατά την παραμονή του στη Ρόδο, την προηγούμενη εβδομάδα, επισκέφθηκε και συναντήθηκε με φίλους, παρακολουθώντας και τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Ρόδου, Αφάντου και Πεταλούδων.

Το πρόβλημα στέγασης, συνθηκών υγιεινής και παιδείας των αθιγγάνων μας “ακουμπά” όλους

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη του, μαζί με τον Θανάση Μπαράκα, στον καταυλισμό των Αθίγγανων στο Καρακόνερο όπου διαπίστωσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που είναι προβλήματα όλης της κοινωνίας, η οποία και οφείλει το συντομότερο να δώσει λύση. Ο Γιώργος Κασσάρας την ίδια ημέρα ανέδειξε το πρόβλημα στην τηλεόραση και ταυτόχρονα δεσμεύτηκε να στρατευτεί και αυτός στην προσπάθεια δρομολόγησης λύσεων.

Ρόδος 24/07/2009
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: