Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγεννήσει την ελπίδα

του Γιώργου Κασσάρα

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι οι πολίτες υπήρξαν ιδιαίτερα ανεκτικοί απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ.. Τους έδωσαν το 2007, εν μέσω θανατηφόρων πυρκαγιών μάλιστα, την δεύτερη ευκαιρία, ενώ αυτοί έκαναν τα πάντα για να προκαλέσουν την οργή τους.

Έτσι είδαμε μέσα σε 5 χρόνια:

Την ακρίβεια σε βασικά αγαθά να οργιάζει και τους κερδοσκόπους να ευημερούν.
Την ανεργία να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και να πλήττει όλα τα ελληνικά σπίτια.
Τη διαφθορά να διογκώνεται, τα σκάνδαλα να κυριαρχούν και κανένας πολιτικός να μη τιμωρείται.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βουτηγμένο σε τεράστια χρέη να καταρρέει.
Τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατημένα από τις τοξικές επενδύσεις των γαλάζιων golden boys να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Την Αστυνομία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της, λόγω λειψής καθοδήγησης σε μια εποχή με αυξημένα προβλήματα, να αδυνατεί να προσφέρει τις αναμενόμενες υπηρεσίες για την προστασία των πολιτών.
Τη Δημόσια Διοίκηση να διαλύεται και αντί για επανίδρυση να γνωρίζει από την «καλή» τί σημαίνει κομματικό κράτος.
Το φοροεισπρακτικό μηχανισμό να αποδομείται και τα οικονομικά του κράτους να βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση».

Η ανοχή μας έχει όρια

Χρειάστηκαν να γίνουν όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη και να υποστούμε τις αλαζονικές και νεοπλουτίστικες συμπεριφορές κάποιων μελών της κυβέρνησης, για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός ότι αυτοί δεν ήρθαν για να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν και για τα οποία τους έδωσε την εξουσία αλλά για να αποκαταστήσουν εαυτούς και λίγους εκλεκτούς τους.
Και αυτό έγινε περισσότερο κατανοητό όταν ο Πρωθυπουργός, στην περσυνή ΔΕΘ δεν επέρριψε ευθύνες σε Υπουργούς για τα πολλαπλά σκάνδαλα τους.

Και μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που και στις τελευταίες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, εν όψει των ευρωεκλογών και σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, επιμένει να αθωώνει τα πολιτικά πρόσωπα και να ρίχνει όλες τις ευθύνες στους «ανεύθυνους και ανέντιμους» δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι ευθύνονται για όλες τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Δεν λέω ότι δεν ευθύνονται και οι δημόσιοι λειτουργοί που ενδεχομένως συνέπραξαν στην τέλεση των αδικημάτων, αλλά αυτοί εντολές των Υπουργών τους εκτελούσαν. Η απόσειση της ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και η ατιμωρησία των εμπλεκομένων εξοργίζει τους πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν ότι για μικρότερα αδικήματα υφίστανται τις συνέπειες του νόμου. Οι πολίτες όμως διαθέτουν την δύναμη της ψήφου τους για να καταδικάσουν την κυβέρνηση, που με προκλητικό τρόπο ακόμη και με το κλείσιμο της Βουλής, συγκαλύπτει τα πάντα.

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξουν ότι δεν ανέχονται πλέον αυτούς που για πέντε ολόκληρα χρόνια τους εμπαίζουν. Να στείλουν το μήνυμα σε αυτούς που τους έχουν οδηγήσει στην ανέχεια την φτώχεια και την ανασφάλεια.

Τα παπαγαλάκια μας θυμίζουν δυστυχώς την αλήθεια…

Σε αυτούς που χωρίς ίχνος ντροπής έβγαλαν στην τηλεόραση τα παπαγαλάκια να παίζουν με τον πόνο του κάθε πολίτη που εξουθενωμένος από τα χρέη έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του, ή έμεινε άνεργος ή δεν έχει να πάρει το γάλα του παιδιού του. Γιατί πραγματικά χρειάζεται εκτός από αναλγησία, μεγάλο θράσος για να προκαλείς με αυτόν τον τρόπο το λαό. Εκτός και αν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Δεν γνωρίζουμε τι από τα δύο συμβαίνει αλλά στις τελευταίες εμφανίσεις του άρχισε πάλι τις συνήθεις εξαγγελίες που κάνει πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Μεταρρυθμίσεις, πάταξη της σπατάλης, μείωση του δημόσιου τομέα με συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων επιχειρήσεων και άλλα ωραία. Δεν καταλαβαίνει φαίνεται ότι κανένας δεν πείθεται πια από το ξαναζεσταμένο πιάτο των μεταρρυθμίσεων που σερβίρει..

Ο κύκλος έκλεισε

Οι πολίτες έχουν κατανοήσει ότι ο κύκλος της Ν.Δ. έχει πλέον κλείσει. Το μόνο κόμμα που μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα στον τόπο είναι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου. Η συμμετοχή και η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Ιουνίου θα σηματοδοτήσουν την αρχή μιας νέας πορείας για τη χώρα.

Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα και ο προάγγελος της μεγάλης νίκης στις εθνικές εκλογές. Έτσι θα μπει φρένο στον κατήφορος της χώρας και η ελπίδα και η αισιοδοξία θα ξαναγυρίσουν στις καρδιές των Ελλήνων.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ρόδου ‘'ΔΡΑΣΙΣ’ την Δευτέρα 1.6.2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: