Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η ψήφος μας έχει δύναμη

του Γιώργου Κασσάρα

Ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, παρατηρούμε δυστυχώς ότι καλλιεργείται, από διάφορα μέσα και από τους λεγόμενους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ένα κλίμα αποχής από την ψηφοφορία για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών. Και το λέω αυτό γιατί ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη πρόθεση συμμετοχής και πάντως όχι μικρότερη των προηγούμενων αναμετρήσεων, κάποιοι επιμένουν διαρκώς να αναφέρονται στην τριήμερη αργία του Αγίου Πνεύματος, με την οποία συμπίπτουν εφέτος οι ευρωεκλογές, στις παραλίες που θα προτιμήσουν οι νέοι αντί της κάλπης, στα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των άλλων χωρών κλ.π...

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ

Αυτό δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι κάποιοι επιθυμούν την αποχή, γιατί ενδεχομένως θεωρούν την αποχή ως “το μη χείρον βέλτιστο”.

Και βέβαια δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να καταλάβει ποιους ευνοεί πιθανή αποχή των ψηφοφόρων από την κάλπη. Ευνοεί σίγουρα όλους όσους δεν χάνουν ευκαιρία να απαξιώνουν τους πολιτικούς και την πολιτική, γιατί έτσι επιβεβαιώνονται, αλλά πρωτίστως ευνοεί αυτούς που έχουν να χάσουν από τη συμμετοχή. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ..

Είναι πασιφανές ότι η κυβερνητική παράταξη μπροστά στο φόβο της καταψήφισής της, αλλά και της αλλαγής των συσχετισμών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσπαθεί μεν να συσπειρώσει την εκλογική της βάση αλλά και να θυμίζει σε όλους τους άλλους τις διακοπές.

5 ΧΡΟΝΙΑ “ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ„ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

Φοβάται η Κυβέρνηση γιατί γνωρίζει ότι με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, πέντε χρόνια τώρα, έχει κατατρέξει τα λαϊκά στρώματα και τρέμει την σωρευμένη οργή του λαού.
Σε πέντε χρόνια κατάφερε να διαλύσει και να αποδομήσει ό,τι θετικό είχε γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αφού θα πάμε να ψηφίσουμε, αλλά και επειδή ο Πρωθυπουργός ξανάρχισε τις υποσχέσεις, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε κάποιες από τις “σπουδαίες” επιδόσεις της κυβέρνησης του στους σημαντικότερους τομείς.

Μας έταξαν ότι θα επανιδρύσουν το κράτος και διέλυσαν συστηματικά τη Δημόσια Διοίκηση, εγκαθιστώντας το κομματικό κράτος.

Είπαν ότι θα νοικοκυρέψουν τα οικονομικά και βούλιαξαν τα έσοδα πριν την διεθνή οικονομική κρίση. Πρώτη φορά στα δημοσιονομικά χρονικά τα έσοδα ακόμη και ο ΦΠΑ έχουν αρνητικό πρόσημο και το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε χωρίς να πραγματοποιηθούν έργα που να το δικαιολογούν.

Είπαν ότι θα περιστείλουν τις σπατάλες και θα εξοικονομήσουν χρήματα από τον περιορισμό των δημόσιων οργανισμών και επιτροπών και ίδρυσαν πολλαπλάσιες. Μόνο στο χώρο της υγείας χάνονται 11 δις από σπατάλες και κακοδιαχείριση.

Είπαν ότι θα θωρακίσουν το ασφαλιστικό σύστημα και οδήγησαν σε χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις επενδύσεις στα τοξικά ομόλογα των γαλάζιων golden boys. Πρώτη φορά τα ταμεία δεν καλύπτουν μεταξύ των άλλων και βασικές ιατρικές εξετάσεις.

Είπαν ότι θα πατάξουν τη διαφθορά και τους «νταβατζήδες» και τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, χαρίζοντας πακτωλούς χρημάτων στους λίγους ημέτερους και βυθίζοντας στη φτώχεια τους πολλούς.

Είπαν ότι θα είναι κάθε ημέρα στις Βρυξέλλες για να διαπραγματεύονται σκληρά τα συμφέροντα της χώρας και ουδέν διεκδίκησαν.

Είπαν ότι θα εφαρμόσουν νησιωτική πολιτική και απλά προσθέσανε τον τίτλο στο αρμόδιο Υπουργείο, εγκαταλείποντας τα νησιά χωρίς συγκοινωνίες στους λαθρομετανάστες.

ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ…

Μετά από όλα αυτά και άλλα πολλά, επιχειρούν να παγιδέψουν και πάλι τους Έλληνες πολίτες, ισχυριζόμενοι ότι αυτά τα λένε τα πράσινα παπαγαλάκια. Προφανώς με αυτήν την διαφήμιση προσπάθησαν να αμβλύνουν την πραγματικότητα που ζει ο κάθε Έλληνας, διακωμωδώντας την. Άλλωστε αφού οι ίδιοι δεν έχουν προβλήματα, γιατί να μην κάνουν αστειάκια και να τολμούν ταυτόχρονα να ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού, που υποφέρει από την πολιτική τους. Θέλουν δηλαδή, με τη ψήφο μας, να τους επιβραβεύσουμε για την κατάντια στην οποία μας φέρανε.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Ευελπιστούν στην αποχή μας, για να αποδείξουν ότι τίποτα από ότι κάνουν δεν μας ενοχλεί και επομένως αυτοί μπορούν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, αποφασίζοντας για εμάς χωρίς εμάς.

Εμείς όλοι όμως έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στη χώρα μας να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την κατηφόρα που οδήγησαν τη χώρα.

Η ψήφος είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας για να τους φωνάξουμε “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ„.

Τα μπάνια μπορούν να περιμένουν, οι θάλασσες δεν φεύγουν. Οι εκλογές όμως δεν είναι κάθε μέρα.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ψήφος μας έχει σημασία και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και για τη Ευρώπη, γιατί και στην Ευρώπη λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξη του:

“Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος ελπίδας. Ψήφος που λέει: Μπορούμε. Μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο βήμα είναι η νίκη και η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".

Επιβάλλεται να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ και στις Ευρωεκλογές, για να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα βάζει φρένο στις συντηρητικές πολιτικές και θα προτάξει τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς.
Με την ισχυρή παρουσία των προοδευτικών δυνάμεων μπορούμε να διεκδικήσουμε τη στροφή της Ευρώπης σε κοινωνικές παροχές και τροποποίηση ακόμη και αυτού του Συμφώνου Σταθερότητας. Μπορούμε να το πετύχουμε, όπως ακριβώς σταματήσαμε με την ψήφο σοσιαλιστών και αριστερών το 65ωρο που πρότειναν οι δεξιές κυβερνήσεις..

Τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να το πιστέψουμε και να πάμε όλοι να ψηφίσουμε. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας και τη δύναμή μας δεν την χαρίζουμε σε κανένα. Επιλέγουμε το ΠΑΣΟΚ που ανανεωμένο, με Πρόεδρο αξιόπιστο, που εννοεί και αποδεικνύει καθημερινά αυτά που λέει, θα φέρει την ελπίδα ξανά στον τόπο μας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Ρόδου ‘'ΠΡΟΟΔΟΣ’ την Κυριακή 31.5.2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: