Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΕΤΑΚ: στις ουρές η Ελλάδα αναστενάζει…

Δεν τους αρκεί η επιβολή του καινούργιου φόρου (Ενιαίο Τέλος Ακινήτων-ΕΤΑΚ), αυτών που για να γίνουν Κυβέρνηση, μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα επιβάλουν κανένα νέο φόρο και ότι απλώς θα εξοικονομούσαν πόρους από τον περιορισμό της σπατάλης.

Δεν τους αρκεί που επέβαλαν τον νέο φόρο σε βάρος όλων των ιδιοκτητών ακινήτων, ανεξαρτήτως αξίας περιουσιακών στοιχείων, αντικαθιστώντας τον φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, τον οποίο κατέβαλλαν μόνον οι έχοντες.

Δεν τους αρκεί που ακόμη και αυτό το κάνουν με περισσή προχειρότητα και ανευθυνότητα (ή μήπως κουτοπονηριά;), στέλνοντας εκκαθαριστικά και σε αυτούς που απαλλάσσονται του ΕΤΑΚ.

Αλλά ταλαιπωρούν κιόλας τους φορολογουμένους, καλώντας τους να προσέλθουν στις εφορίες, για να διορθώσουν το δικό τους λάθος. Και το κάνουν αβασάνιστα, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν χιλιάδες ιδιοκτήτες σταθούν ατέλειωτες ώρες στην ουρά, λες και θέλουν να τους τιμωρήσουν επειδή απαλλάσσονται του φόρου. Ούτε βέβαια δείχνουν να νοιάζονται για το ότι θα χαθούν πολύτιμες εργατοώρες, πολιτών και υπαλλήλων.

Δυστυχώς στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ενώ στην Ευρώπη έχει ελαχιστοποιηθεί η επίσκεψη των φορολογουμένων στις Εφορίες, ακόμη δε και το κόστος της τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Εφορία βαρύνει το κράτος, στην Ελλάδα στην …ουρά αναστενάζουμε.

Και μια σκέτη συγγνώμη, από μόνη της, δεν αποκαθιστά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: