Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Στην Ρόδο, την Κω και την Κάλυμνο τον Οκτώβριο ο Γ. Κασσάρας

Ο Γιώργος Κασσάρας εκτός από τις δραστηριότητες του στην Αθήνα για,
- το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγαθονησίου,
- την κατάργηση από τη ΔΕΗ των τμημάτων Εμπορίας στην Κάλυμνο και την Κάρπαθο (μαζί με την Έπαρχο κ. Σιφουνιού Χρυσούλα και τον Πρόεδρο κ. Κόττορο Ευάγγελο)
- την αποκάλυψη των διατάξεων του Π.Δ. 106/2005, με τις οποίες κατήργησαν το επίδομα των αναπήρων σφουγγαράδων (μαζί με τον Γραμματέα της Τ.Ο. Καλύμνου κ. Σεργίου Θεόδωρο),
περιόδευσε σε Ρόδο – Κω και Κάλυμνο.

Στη Ρόδο επισκέφθηκε περιοχές των Δήμων Ρόδου, Λίνδου, Ατταβύρου και Πεταλούδων και στις συναντήσεις που είχε με φορείς και πολίτες συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ανεύρεση τρόπων επίλυσής τους.

Εξαιρετικής σημασίας ήταν οι επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών –ΡΟΔΑ- και στο Α’ ΚΑΠΗ Ρόδου.

Στις 18.10.2008 περιόδευσε μαζί με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη λαϊκή αγορά του Αγ. Δημητρίου και στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης και συζήτησε με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες για το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας και τη μείωση της κατανάλωσης.

Στη συνέχεια μετέβη στην Λίνδο όπου στις 19.10.08 παραβρέθηκε στο μνημόσυνο του μεγάλου Δωδεκανήσιου Πολιτικού Ιωάννη Ζίγδη.

Την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 21 Οκτώβρη συμμετείχε μαζί με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πόκκια και άλλα μέλη της Ν.Ε., στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, καθώς και στην πορεία των εργαζομένων προς τα γραφεία της Περιφέρειας στο Μαντράκι, θέλοντας με την παρουσία του να τονίσει την υποχρέωση της συμμετοχής όλων, στους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Φωτο: Στην πανελλαδική απεργία της 21.10.08, με τους εργαζόμενους στην πορεία από το Ε.Κ. Ρόδου προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επίσης παραβρέθηκε στην συνάντηση ΤΕΔΚ – Ακτοπλόων για εξεύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής επικοινωνίας και την προώθηση του ‘‘μεταφορικού ισοδύναμου’’.
Στις 30.10.2008 παρακολούθησε στην Αθήνα, την ημερίδα του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ‘‘ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου’’, με θέμα ‘‘ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ’’ και την σχετική, εξαιρετικά επίκαιρη, ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 31.10.08 και 1.11.08 παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ‘‘FRIENDS OF NATURE’’ που έγινε στην Κάλυμνο.

Όλο αυτό το διάστημα περιοδεύοντας στα νησιά, του δόθηκε η ευκαιρία, μέσω του τύπου και των τοπικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, να απευθυνθεί στους συμπατριώτες και να αναλύσει την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση καθώς και να καταθέσει τις προσωπικές του απόψεις για τη γενικότερη κατάσταση και για τα προβλήματα των νησιών μας.


7.11.2008
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: