Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός

Για να αγοράσεις πολιτικό χρόνο κάνεις μια εξεταστική επιτροπή και ας μην την θέλεις… και στη συνέχεια βλέπουμε … το μοναστήρι και ο Εφραίμ να είναι καλά…

Αυτές οι ημέρες δεν έχουν προηγούμενο, σε περίοδο Δημοκρατίας, είναι μοναδικές.
Ένας βαρύς αέρας μεσαιωνικός φυσάει πάνω από τη χώρα. Συμπυκνωμένες όλες οι σκοτεινές εποχές του ελληνισμού.
Σκάνδαλα, χρυσόβουλα, ραδιούργοι καλόγεροι, εισαγγελείς προκλητικοί και πολιτικοί που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα ράσα των μοναχών.
Αρμονικός συνδυασμός με μια κυβέρνηση που δίνει ρεσιτάλ αντιλαϊκής πολιτικής και αδιαφορίας για τους πολλούς, ανικανότητας, προκλητικού πλουτισμού και υπερφίαλης αλαζονείας των μελών της.
Μια κυβέρνηση των λίγων και ημετέρων που βουλιάζει στη διαφθορά και βυθίζει τη χώρα στην ακaυβερνησία διαλύοντας και υπονομεύοντας κάθε θεσμό.
Τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατημένα.
Το ΕΣΥ σε πλήρη διάλυση και το κοινωνικό κράτος σε κατάρρευση.
Η δημόσια εκπαίδευση εγκαταλελειμμένη.
Η δικαιοσύνη κατά περίπτωση χειραγωγημένη.
Η Περιφέρεια και κυρίως η νησιωτική Ελλάδα αφημένη στη μοίρα της, απομονωμένη και εντελώς αποκομμένη, χωρίς τις στοιχειώδεις συγκοινωνίες, καταδικασμένη να μαραζώνει.
Τα ιστορικά μνημεία και οι αρχαιολογικοί θησαυροί, ο εθνικός μας πλούτος, αφημένα στα φυσικά και καιρικά φαινόμενα.
Οι δημόσιοι οργανισμοί απαξιωμένοι, για εύκολο ξεπούλημα στους «σωτήρες» που καραδοκούν.
Η δημόσια διοίκηση βυθισμένη στην αναξιοκρατία, τη διαφθορά και την ανευθυνότητα.

Και απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση ή μάλλον από κάτω, οι πολίτες, ο λαός.
Αντιμέτωποι με την αχαλίνωτη πλέον ακρίβεια, τη λιτότητα, την ανεργία, την ανασφάλεια.
Την επιδρομή στα εισοδήματα με μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης , με φοροκαταιγίδα και κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Και όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά και δεν υπάρχει κλάδος και τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που να μην έχει πληγεί από την πολιτική της.
Όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι στους δρόμους.
Όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στους δρόμους.
Όταν οι έμποροι και οι επιχειρηματίες κλείνουν τα μαγαζιά τους και βγαίνουν και αυτοί στους δρόμους.
Όταν δύο, κατά κοινή παραδοχή, άξιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης παραιτούνται γιατί αρνούνται να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις. Και ακόμη χειρότερα, όταν όλοι κάνουν σαν να μη συνέβη τίποτα και δεν κινείται καμιά διαδικασία ή έρευνα για να διερευνήσει τους λόγους της παραίτησης τους και να αποδώσει ευθύνες.
Ακριβώς λοιπόν αυτή τη στιγμή, που συμβαίνουν όλα αυτά, έρχεται ο Πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες για να μας διαβεβαιώσει -για πολλοστή φορά- ότι αντιλαμβάνεται τα πάντα, ότι η οικονομική πολιτική είναι σωστή, δεν πρόκειται να την αλλάξει, αλλά αντίθετα θα τη συνεχίσει.
Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους Υπουργούς του και ας έχουν βάλει φαρδιές πλατιές της υπογραφές τους. Και το μόνο που διαπιστώνει είναι ότι έχει χαλάσει λίγο το κλίμα και αυτός πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να το φτιάξει. Γι’ αυτό πρότεινε την εξεταστική επιτροπή παρόλο που πριν λίγο καιρό ήταν αντίθετος.
Το κλίμα λοιπόν ενδιαφέρει τον Πρωθυπουργό, όχι ο χειμαζόμενος λαός. Το κλίμα και η αγορά πολιτικού χρόνου. Προς επίρρωση αυτών μάλιστα μας είπε πως αισθάνεται και ισχυρός.
Δυστυχώς για αυτόν όμως, οι σύμβουλοί του τα έχουν χαμένα τελευταία και δεν του είπαν ότι αυτό δεν το λένε οι ηγέτες. Αυτό πρέπει να το λένε οι άλλοι και κυρίως να το νοιώθουν οι πολίτες.
Όταν νοιώθει την ανάγκη να το πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τότε και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, δηλαδή ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα η ‘’ΠΡΟΟΔΟΣ’’ της Ρόδου την Τρίτη 21.10.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: