Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ο Γιώργος Κασσάρας δίπλα στους νησιώτες που απαιτούν δεν επαιτούν


Φωτο: Από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της βύθισης του πολεμικού "Βασίλισσα Όλγα" στη Λέρο

Σε διαρκή κίνηση, με περιοδείες στα νησιά μας και δίπλα στους πολίτες βρίσκεται ο Γιώργος Κασσάρας, ενώνοντας τη φωνή του με τη δική τους για την επίλυση των προβλημάτων.

Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΕΗ Καλύμνου όπου υφίσταται πρόβλημα από την απόφαση της Διοίκησης για την κατάργηση του τμήματος εμπορίας. Το ίδιο ισχύει και για την Κάρπαθο. Μετά την σχετική ενημέρωση, ανέδειξε στα τοπικά τηλεοπτικά μέσα το πρόβλημα και κατέδειξε με επιχειρήματα πόσο πολύ θα κοστίσει σε χρήμα και χρόνο στους πολίτες αυτή η επιλογή του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου της ΔΕΗ. Έτσι δυστυχώς αντιλαμβάνεται η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ τη νησιωτικότητα.

Στις 6 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε την Κω και ενημερώθηκε για το πρόβλημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης κατά των ναρκωτικών «Ιπποκράτης», λόγω υποχρηματοδότησης, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκπόνησης προγραμμάτων δράσης για παρεμβάσεις σε ομάδες πολιτών όπως σχολεία, στρατός κλ.π.. Η κοινωνική πολιτική στο μείζον πρόβλημα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, της οποίας αιχμή του δόρατος αποτελεί η πρόληψη, δυστυχώς βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Ο επόμενος σταθμός στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου ήταν η Κάρπαθος, με την ευκαιρία του εορτασμού του Γενέσιου της Θεοτόκου, και επισκέφθηκε τα Πηγάδια, τις Πυλές, τη Βωλάδα, το Μεσοχώρι, το Απέρι και το Όθος.

Η διακοπή των δρομολογίων των πλοίων που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ακόμη και στην τροφοδοσία του νησιού με βασικά προϊόντα,, η ακρίβεια, οι απαράδεκτες συνθήκες στο Κέντρο Υγείας στα Πηγάδια – το καλύτερο Κ.Υ. της χώρας κατά τον Υπουργό Υγείας- όπου όμως οι πινακίδες ιατρών στις πόρτες έχουν μείνει για να θυμίζουν απλά ότι κάποτε υπηρετούσαν εκεί οι ιατροί αυτοί, μαρτυρούν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης.

Στις 13 Σεπτεμβρίου μετέβη στη Θεσσαλονίκη και παραβρέθηκε στην ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ, στην οποία εξαγγέλθηκαν οι προτάσεις οικονομικής πολιτικής του Κόμματος που σηματοδότησαν την ανατροπή των δημοσκοπήσεων.

Επιστρέφοντας στα νησιά μας στις 22 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο με επικεφαλής την Εύη Χριστοφιλοπούλου πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε τη Λέρο και παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων του αξιολογότατου πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΤΕΜΙΣ”, όπου διαπίστωσε για ακόμη μία φορά, πόσο πιο “πλούσιος” είναι ένας τόπος όταν διαθέτει στολίδια όπως η “ΑΡΤΕΜΙΣ” , όπως επίσης και στις εκδηλώσεις μνήμης για τη βύθιση του πολεμικού “Βασίλισσα Όλγα”, ενός γεγονότος που έχει σημαδέψει βαθιά τη μνήμη και την συνείδηση του Λεριακού λαού.

Φωτο: Από την εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Συλλόγου "ΆΡΤΕΜΙΣ" οι καλλιτέχνες Ι. Κλαδάκης στη λύρα, Ι. Λεντάκης στο λαούτο, ο Α. Φιώλας στο τουμπελέκι και στο τραγούδι η νεαρή Λεριά Στέλλα Τσουρουνάκη

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο συμμετείχε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Άντζελα Γκερέκου, πολιτική εκπρόσωπος για θέματα Τουρισμού. Στα πλαίσια αυτά παρακολούθησε το Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νότιας Δωδεκανήσου με θέμα την τουριστική Ανάπτυξη στα Δωδεκάνησα.

Στις 28 Σεπτεμβρίου παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που συμβολικά διεξήχθη στην ιστορική Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Θάρρι, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις, για τα αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού, το πρόβλημα της λειψυδρίας κ.α..

Στις 30 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης Πεταλουδών του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στο Πνευματικό κέντρο στο Παραδείσι, παρουσίασε ως κύριος εισηγητής το θέμα της ακρίβειας και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπισή του.

Φωτο: Από την Ολομέλεια της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ του Δήμου Πεταλούδων


Ρόδος 3.10.2008
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: