Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Όλα τα είχαν τα ακριτικά νησιά μας, οι εντατικοί φορολογικοί έλεγχοι τους έλειπαν...

Διαβάζω στην καλή εφημερίδα ‘ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ’ ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Αλογοσκούφη με την οποία διαμαρτύρονται οι Συμιακοί για τους συνεχείς ελέγχους των υπηρεσιών του Υπουργείου του στο ακριτικό νησί, και η οποία κλείνει ως εξής:

«…Κύριε Υπουργέ,
Η επιστολή αυτή εκφράζει τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συμιακών. Αφήστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά και με στοιχειώδεις ανέσεις τις οποίες πληρώνουμε, αφού το κράτος αρνείται να μας τις παράσχει. Αφήστε μας να εξοικονομήσουμε τα προς τα ζην και μη μας «καταδιώκετε».
Στείλτε τις υπηρεσίες σας για ελέγχους μετά τον Οκτώβριο, ώστε να διαπιστώσουν πόσο ανθηρή είναι η οικονομία της Σύμης.»

Και σκέπτομαι ότι:

Όταν η Κυβέρνηση δεν πείθει ότι έχει την πολιτική βούληση να πατάξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή και να διασφαλίσει την συνταγματική επιταγή «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» (§ 5 άρθρου 4 του Συντάγματος).

Όταν δεν μπορεί ή δεν θέλει να αξιοποιήσει δίκαια και ανταποδοτικά τους φόρους που εισπράττει από τα συνήθη υποζύγια, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Όταν δεν μπορεί να διασφαλίσει για τους νησιώτες σύγχρονες συγκοινωνίες και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας.

Τότε η παραπάνω ανοιχτή επιστολή δεν αποτελεί απλή διαμαρτυρία των Συμιακών, αλλά κραυγή αγωνίας όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: