Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΣΑΡΑ
ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΠΡΟΟΔΟΣ'

Κύριε Κασσάρα, πώς κρίνετε την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου;

Η 16η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα των Ελλήνων και των Ελληνίδων να απαντήσουν με την ψήφο τους σε όλους αυτούς, που υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους, προσπαθούν να υφαρπάξουν τη ψήφο τους, τάζοντας τους χάντρες και καθρεφτάκια.
Ήρθε ή ώρα να πουν όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι ’’φθάνει πια’’ η κοροϊδία και ο εμπαιγμός, ο κομματισμός και η διάλυση του κράτους, τα ομόλογα και οι κουμπάροι, οι υποκλοπές και οι ζαρντινιέρες, η απραξία και η ανικανότητα, η ακρίβεια και η ανέχεια.
Η 16η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα της νίκης του ΠΑΣΟΚ, η ημέρα της λύτρωσης από τον μαρασμό και τη μιζέρια. Είναι η ημέρα της Νέας μεγάλης Αλλαγής, που θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα ενός άλλου δρόμου για τη χώρα μας, το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς. Χρειάζεται σχέδιο και δράση.
Την 17η Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους πολίτες, πιάνουμε δουλειά για την ανασυγκρότηση της χώρας, το κτίσιμο της Ισχυρής Ελλάδας και της Δίκαιης Κοινωνίας.

Τα σκάνδαλα (ομόλογα) και οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν τις επιλογές του εκλογικού σώματος;

Μα και βέβαια θα επηρεάσουν, καταλυτικά μάλιστα. Γιατί η υπόθεση των ομολόγων δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο προσχεδιασμένο οικονομικό έγκλημα που έχει διαπραχθεί από γενέσεως του ελληνικού κράτους. Είναι η κορωνίδα μιας σειράς σκανδάλων που υπέθαλψε η κυβέρνηση του ‘’σεμνά και ταπεινά’’, και που απογύμνωσε απολύτως την δήθεν έντιμη νέα διακυβέρνηση και την ηθικολογία, στην οποία τόσο πολύ είχε επενδύσει πριν τριάμισι χρόνια. Αποδείχτηκε πόσο ψεύτικα ήταν τα λόγια τα μεγάλα.
Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι το πρόβλημα, γιατί πυρκαγιές υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εδώ διαπιστώνουμε την πλήρη διάλυση του κράτους, τον κομματισμό και την αναξιοκρατία. Το τραγικότερο δε όλων είναι, ότι θρηνούμε και ανθρώπινα θύματα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μαθαίνουμε ότι οι αρμόδιοι ηγέτες (Φούρλας – Κόης), ούτε καν μιλούν μεταξύ τους και δεν υπάρχει κανείς να τους στείλει σπίτι τους. Δεν υπάρχει κανείς να διαχειριστεί την κρίση ή να αναλάβει την ευθύνη, η οποία είναι άγνωστη λέξη για την κυβέρνηση Καραμανλή.

Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας μας; Είστε αισιόδοξος;

Είμαι σίγουρος και όχι απλά αισιόδοξος, ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταγράψει μεγάλη νίκη. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα και σχέδιο για τη χώρα, διαθέτει έμπειρο πολιτικό προσωπικό και έναν ηγέτη που πραγματικά κομίζει το νέο, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη και ρηξικέλευθες προτάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Επιπλέον ο λαός δεν δέχεται, στην εποχή των υψηλών τεχνολογιών και των ταχύτατων εξελίξεων, την οπισθοδρόμηση όπως αυτή σηματοδοτείται από την ανασύσταση, του συμπαθούς κατά τα άλλα σώματος των αγροφυλάκων. Μα σε ποια εποχή ζούμε επιτέλους; Μας μπερδέψανε… στέλνουμε τα παιδιά μας να φέρνουν μεταπτυχιακά για να τα προσλάβουν ως αγροφύλακες; Έλεος, φθάνει πια.

Είστε πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική σκηνή της Δωδεκανήσου. Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές, θεωρείτε ότι είναι ικανός, για να προβληθούν οι θέσεις σας στα τοπικά ζητήματα και για να σας γνωρίσουν οι Δωδεκανήσιοι ψηφοφόροι;

Ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέχθηκε για τις εκλογές είναι μία ακόμη πράξη της κυβέρνησης και του θεσμικού, στα λόγια, πρωθυπουργού που αποδεικνύει, πόσο σέβονται τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Με δεδομένο ότι οι πολίτες επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους μετά τις διακοπές, στις αρχές του Σεπτέμβρη, καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο δεν δίνει χρόνο σε μένα, αλλά και η ίδια η απερχόμενη κυβέρνηση κρύβεται, δεν απολογείται, όπως επιβάλλεται στις δημοκρατίες και δεν δίνει τον αντίστοιχο χρόνο για να γίνει προγραμματικός διάλογος και να ενημερωθούν οι πολίτες, χάριν των οποίων υφίσταται η προεκλογική περίοδος. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα κάνω τη νύχτα μέρα, για να προσπαθήσω να πάω και στο μικρότερο νησάκι και χωριό. Ελπίζω και με τη βοήθειά σας, να με γνωρίσουν περισσότεροι συμπατριώτες.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας είναι όντως ισχυρό, όπως λέγεται, και ικανό να κερδίσει την τρίτη έδρα;

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι ψηφοδέλτιο νίκης. Οι υποψήφιοι μας πράγματι είναι εξαιρετικά στελέχη με δράση, επιτυχημένα στον τομέα τους και πάνω απ’ όλα με διάθεση και κέφι για δουλειά. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευθούν και θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ και μεγάλη νίκη και την τρίτη έδρα.

Προέρχεστε από την Κάλυμνο. Είναι γνωστό ότι στο νησί υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, εξαιτίας και των προστριβών που εκδηλώθηκαν στις δημοτικές εκλογές. Θα καταφέρετε να συγκεράσετε τις τάσεις που υπάρχουν και να συσπειρώσετε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ;

Η ενότητα και η συμφιλίωση είναι απαίτηση των φίλων και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εμένα εξάλλου, με πρότεινε για υποψήφιο το κόμμα και όχι κάποια τάση. Θα προσπαθήσω όσο είναι δυνατόν να βοηθήσω στην άμβλυνση των αντιθέσεων και θα είναι μεγάλη η χαρά μου αν μπορέσω να συμβάλω στην ενότητα. Όμως πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όλοι οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας με και όχι υπονομεύοντας, γιατί η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι υπόθεση όλων μας.

Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος του κ. Κασσάρα;

Το μόνο που εγώ επιθυμώ είναι να βοηθήσω τον τόπο μου. Ακούγεται λίγο κοινότοπο αυτό, μιας και όλοι το ίδιο λένε. Όμως σας διαβεβαιώνω ότι είναι έτσι. Γιατί, την καταξίωση και την προβολή την έχω γευθεί , τη δουλειά μου την έχω. Αυτό που επιθυμώ είναι, να με εμπιστευθούν οι συμπατριώτες μου ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία, από καλύτερη θέση, να προσφέρω στα ακριτικά, πολύπαθα και ξεχασμένα νησιά μας. Ό,τι κατέκτησα στα πολλά χρόνια δράσης μου, τη γνώση, την εμπειρία μου στη Διοίκηση, στον τρόπο διεκδίκησης λύσεων και στο σπάσιμο της γραφειοκρατίας, είμαι διατεθειμένος να τα προσφέρω με ιδιαίτερη χαρά για να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου και των συμπολιτών μου. Εν ολίγοις, διατίθεμαι να βοηθήσω. Αν επιθυμούν οι συμπατριώτες, ας με χρησιμοποιήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: