Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου | Ερώτηση του Γιώργου Κασσάρα για το νοσοκομείο Καρπάθου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία καλεί τον Υπουργό να απαντήσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί για την ανέγερση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου.

Ο βουλευτής αναφέρεται στα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Καρπάθου και υπενθυμίζει ότι το Υπουργείο έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση του εν λόγω έργου με σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων Υπουργών.

Εν συνεχεία, επισημαίνει ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τη Μητρόπολη και το Δήμο του νησιού οι απαιτούμενες εκ μέρους τους ενέργειες και τονίζει ότι οι διαδικασίες για την ανέγερση του νοσοκομείου πρέπει να επισπευστούν, διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης, όπως κατατέθηκε στη Βουλή

…………………………………………………………………………………………

Αθήνα, 27.1.2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου

Σχετ.1. Τα υπ’αρ. πρωτ. ΔΤΕ 1996/5.5.2011 & ΔΤΕ 2666/9.6.2011 έγγραφα της Δ/νσης τεχνικών έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

2. Το υπ’αρ. πρωτ. 122658/30.6.2011 έγγραφο της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.

Είναι γνωστό ότι το σημερινό Κέντρο Υγείας Καρπάθου δεν καλύπτει τις ανάγκες του λαού της Καρπάθου και των επισκεπτών του. Πολύ περισσότερο μάλιστα που η Κάρπαθος είναι ένα νησί γεωγραφικά απομονωμένο και μακριά από άλλες μεγαλύτερες δομές υγείας. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και τις κακές καιρικές συνθήκες που συχνά επικρατούν στην περιοχή και οι οποίες δυσχεραίνουν την ούτως ή άλλως προβληματική επικοινωνία του νησιού, τόσο με τον Πειραιά, όσο και με τη Ρόδο και την Κρήτη, το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Την πραγματικότητα αυτή αναγνώρισε το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης και ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος υπέγραψε την αριθ. πρωτ. Υ3/Γ.Π.οικ. 132842/26.10.2010 απόφαση, η οποία αναρτήθηκε στη “Διαύγεια„ και με την οποία ενεκρίθη η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κάρπαθο, συνολικού προϋπολογισμού 2.640.000 ευρώ.

Την ίδια άλλωστε άποψη με τον νυν Υπουργό είχε και η προηγούμενη Υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δεδομένου ότι συμπεριέλαβε το έργο αυτό στην Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης και στο παράρτημα έργων ΠΕΠ Υγείας - Πρόνοιας, που συνυπέγραψε στις 2.7.2010 με την τότε Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη. Η συμφωνία διαβιβάστηκε με αριθ. πρωτ. οικ. 87554/15.7.2010 προς την 2η ΔΥΠΕ και τους άλλους αρμόδιους φορείς, από το Γενικό Γραμματέα ΥΥΚΑ κ. Νικόλαο Πολύζο.

Επιπλέον, όπως μας διαβεβαίωσαν, τόσο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, όσο και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Χανιώτης, έχουν γίνει εκ μέρους τους όλα όσα τους ζητήθηκαν βάσει των ανωτέρω σχετικών εγγράφων (σύνταξη νέου παραχωρητηρίου του οικοπέδου, γεωτεχνική μελέτη κ.λ.π.)

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και με δεδομένο ότι υπάρχει δέσμευση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την άμεση υλοποίηση του ανωτέρω έργου και ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, καθώς έχουμε μπει στο 2012 και οι διαδικασίες πρέπει να επισπευστούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειες του Υπουργείου, που απαιτούνται, προκειμένου να ανεγερθεί η Υγειονομική Μονάδα στην Κάρπαθο.

-Τί προτίθεται να πράξει άμεσα, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να διασφαλισθεί η ανέγερση του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι ακρίτες της Καρπάθου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιώργος Κασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: