Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου | Ερώτηση Γ. Κασσάρα για την ταχεία εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων μεγαλοοφειλετών

Συνυπέγραψα την ερώτηση για «την ταχεία εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων και την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων από μεγαλοοφειλέτες», γιατί:


Τούτη την ώρα, έστω και τώρα, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε.


Δεν μπορεί να είναι ζητούμενο σήμερα, εδώ που έχουμε φθάσει, το κυνήγι του αυτονόητου. Η συμμετοχή δηλαδή όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα. Είναι αδήριτη ανάγκη να πάμε ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά.


Δεν είναι δυνατόν να εθελοτυφλούμε και να μην αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά - παρά το Ν. 3900/2010 - το φαινόμενο να αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων φόρων και προστίμων από μεγαλοοφειλέτες για πολλά χρόνια, λόγω προσφυγής αυτών στα φορολογικά δικαστήρια.


Αποτελεί πλέον αναγκαιότητα η θεσμοθέτηση της, κατά προτεραιότητα, τάχιστης εκδίκασης από τα δικαστήρια, εντός μέγιστης προθεσμίας 5 μηνών, όλων των προσφυγών που αφορούν φορολογικές υποθέσεις μεγαλοοφειλετών. Με αυτόν τον τρόπο, θα εμπεδωθεί, κατά μεγάλο ποσοστό, το αίσθημα δικαίου στους πολίτες και κυρίως σε αυτούς που αποκαλούμε «συνήθη φορολογικά υποζύγια», δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.


Αθήνα, 23.11.2011

Γιώργος Κασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: