Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Έκκληση Γ. Κασσάρα για την αναθεώρηση της απόφασης κλεισίματος του καταστήματος ΟΤΕSHOP στην Κάλυμνο

Αθήνα, 30.8.2011

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ, κ. Τσαμάζ Μιχάλη
ΚΟΙΝ.: Εκτελεστικό Γεν. Διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ, κ. Πιπερίδη Ζαχαρία

ΘΕΜΑ: Κλείσιμο καταστήματος ΟΤΕSHOP στην Κάλυμνο

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 3.8.2011 επιστολής μου προς εσάς, αναφορικά με τον σχεδιασμό της Διοίκησης του ΟΤΕ για διακοπή λειτουργίας περίπου 140 καταστημάτων του σε όλη την Ελλάδα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κατάστημα της νήσου Καλύμνου, θα ήθελα να επανέλθω και να αναφερθώ στους λόγους αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του ανωτέρω καταστήματος.

Η Κάλυμνος είναι η πρωτεύουσα της Επαρχίας Καλύμνου, έχει μόνιμο πληθυσμό 17.500 κατοίκους, που αυξάνεται σημαντικά κατά τους τουριστικούς μήνες και που εξυπηρετείται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από το κατάστημα OTESHOP, με αποτέλεσμα το εν λόγω κατάστημα να κυριαρχεί στην τοπική αγορά των τηλεπικοινωνιών. Είναι κερδοφόρο τα τελευταία πέντε χρόνια και κάθε χρόνο υπερβαίνει κατά 20% περίπου τον στόχο που θέτετε. Επιπλέον επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι το νησί της Καλύμνου διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της Μεσογείου και αποτελεί πόλο συγκέντρωσης και άλλων σκαφών, καθότι στο νησί δραστηριοποιούνται ναυπηγεία και εδρεύουν αντιπρόσωποι του Νηογνώμονα.

Τα νέα συμβόλαια που γίνονται με τη θυγατρική του ΟΤΕ, την OTESAT- MARITEL, είναι πολλά και ακόμα περισσότερες είναι οι ανανεώσεις συμβολαίων, κάτι που συνιστά αφανές έσοδο και που αυξάνει κατά πολύ τον τζίρο του εν λόγω καταστήματος.

Επίσης, κ. Πρόεδρε, αν κλείσει το κατάστημα OTESHOP, το οποίο φέρει το αξιόπιστο και οικείο για όλη την Καλυμνιακή κοινωνία όνομα του ΟΤΕ, είναι πολύ πιθανόν οι πελάτες του ΟΤΕ, λόγω και της δυσαρέσκειάς τους, να μην απευθυνθούν στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για την εφεξής εξυπηρέτησή τους, αλλά να στραφούν σε ανταγωνίστριες εταιρείες, γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα για τον Όμιλό σας.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στους υπαλλήλους, οι οποίοι, ενώ είναι ικανοί και αποδοτικοί, θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα υποχρεωθούν, στην καλύτερη περίπτωση, να μετακινηθούν ενδεχομένως σε άλλο νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το κατάστημα της Καλύμνου έχει υψηλή εμπορική δραστηριότητα και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών, σε μια ακριτική και απομακρυσμένη περιοχή, όπου η λειτουργία του είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη οικονομική λειτουργία του τόπου, παρακαλώ να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για το κλείσιμό του και αν δεν σας είναι δύσκολο να μας ενημερώσετε σχετικά.

Με εκτίμηση
Γεώργιος Κασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: