Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου | Περιοδεία του Γιώργου Κασσάρα σε Ρόδο - Αγαθονήσι - Πάτμο


ΚΑΣΣΑΡΑΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΠΑΣΟΚ


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας, μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 9.6.2011 στη Ρόδο και συμμετείχε το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή «Πετρο-Βολήματα», με τον Πέτρο Καλιβούρη, στον τηλεοπτικό σταθμό Ίριδα, όπου σχολίασαν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Την Παρασκευή το πρωί δέχθηκε στο γραφείο φίλους και συμπατριώτες και το απόγευμα συμμετείχε στην προ-συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Δημοτική Οργάνωση Αρχαγγέλου που συνδιοργάνωσε η Δ.Ο. με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαγγέλου με τον Πρόεδρο και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, παρουσία και του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργου Πόκκια, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακοί πρώην Δήμοι, κατά την πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη.
Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκε το Αγαθονήσι όπου συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τα φλέγοντα θέματα του νησιού όπως η στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και τη Σάμο κλπ..
Την Κυριακή το απόγευμα μετέβη στην Πάτμο όπου παραβρέθηκε στο 6ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης των νησιών της πρώην επαρχίας Καλύμνου, όπου συμμετείχαν το ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, οι ΛΕΙΨΟΙ, η ΛΕΡΟΣ, η ΚΑΛΥΜΝΟΣ , η ΠΑΤΜΟΣ αλλά και η ΣΥΡΟΣ. Το κάθε νησί παρουσίασε την κουζίνα, τη μουσική και τους χορούς του, σε μια προσπάθεια κοινής συνεργασίας για την προβολή των νησιών μέσω της γαστρονομίας και της λαϊκής τους παράδοσης. Του Φεστιβάλ Γεύσης προηγήθηκε ποδηλατοδρομία στην οποία έλαβαν μέρος ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας και αυτή τη μορφή εναλλακτικού τουρισμού.
Τη Δευτέρα, του Αγ. Πνεύματος από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Πάτμου, συμμετείχε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις όπως για τα θέματα υγείας, με την ιδιότητά του και ως πρώην υποδιοικητής της ΔΥΠΕ, παρουσία του Δήμαρχου, μέλών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Πάτμου, παρόντος και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
Ο βουλευτής συμμετείχε επίσης στη σύσκεψη για τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη, καθώς και στη σύσκεψη υπό τον κ. Χατζηδιάκο για θέματα υποδομών, όπως οδικό δίκτυο, υδροδότηση, ΧΥΤΑ, ακτοπλοϊκό, κτηματολόγιο, ανακύκλωση κ.α..
Στις συσκέψεις αυτές, πέραν της αλληλοενημέρωσης, ελήφθησαν και συγκεκριμένες αποφάσεις για κοινή δράση προς επίλυση των προβλημάτων.
Στη συνέχεια ο βουλευτής αναχώρησε με το πλοίο για τον Πειραιά.

Αθήνα 13.6.2011
Από το γραφείο τύπου

Στην Πάτμο με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στόικο & τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο
Στο ακριτικό Αγαθονήσι με τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Κόττορο

Δεν υπάρχουν σχόλια: