Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χαιρετισμός του Γιώργου Κασσάρα, κατά την ανακήρυξη του Προέδρου Βάσου Λυσσαρίδη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Καλυμνίων

2 Οκτωβρίου 2010

Κορυφαία στιγμή για την Κάλυμνο.

Αγαπητοί συμπατριώτες, ζούμε μια κορυφαία στιγμή για την Κάλυμνό μας! Ο Βάσος Λυσσαρίδης είναι ανάμεσά μας!

Ως Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, αισθάνομαι μοναδική την τιμή να υποδέχομαι και να προλογίζω τον Γιατρό Βάσο Λυσσαρίδη.

Ως μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, αισθάνομαι δέος χαιρετίζοντας στη γενέτειρά μου τον σοσιαλιστή ηγέτη, τον επαναστάτη, τον αιώνιο έφηβο, τον αλύγιστο μαχητή.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, γνωστός στη Κύπρο και με το προσωνύμιο «γιατρός», υπηρέτησε την ιατρική για χρόνια και συγχρόνως μετείχε σε όλους τους μεγάλους αγώνες του Κυπριακού λαού.
Υπήρξε αμισθί Γιατρός του Προέδρου Μακάριου, όπως επίσης και του Προέδρου Σπύρου Κυπριανού για 30 σχεδόν χρόνια.

Ίδρυσε την ΕΔΕΚ και διετέλεσε Πρόεδρός της από το 1969 μέχρι το 2001 και σήμερα παραμένει επίτιμος πρόεδρός της .

Σερφάροντας στο INTERNET, διαβάζουμε :
Πολλοί με «ερωτεύτηκαν», μα λίγοι με «παντρεύτηκαν» συνηθίζει να λέει ο Βάσος Λυσσαρίδης, με το αστείρευτο χιούμορ του, θέλοντας να τονίσει ότι η αγάπη και η εκτίμηση, που έχει ο λαός για τον Γιατρό, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις ψήφους που του έχει δώσει κατά καιρούς.
Αυτό είναι η αλήθεια !
Αδικήθηκε ο Βάσος Λυσσαρίδης ! Πολλοί φίλοι Κύπριοι λένε ότι αν εξέλεγαν τον Γιατρό στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν θα κάναν καμία χάρη στον ίδιο, αλλά στους εαυτούς τους και στην Κύπρο!
Η μεγάλη ψυχή του Βάσου Λυσσαρίδη δεν του επέτρεψε να έχει την παραμικρή πικρία.
Θα μπορούσε να αποσυρθεί, έχοντας ήσυχη τη συνείδηση του, αλλά η ίδια η ψυχή του δεν του το επιτρέπει.
Είναι πάντα μπροστά, αψηφώντας τα πάντα.
Εκείνο το νεύμα με το χέρι και το αγέρωχο περπάτημα, όταν κατέβαινε από το αυτοκίνητο για να μπει στο Προεδρικό Μέγαρο, για τις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, αγκάλιαζε τις ψυχές, αντάριαζε τις καρδιές και έδινε κουράγιο στο λαό για τη συνέχεια.
Μεγάλη η προσφορά του Βάσου Λυσσαρίδη στο Έθνος, στον τόπο και τον λαό.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα είναι εδώ στην Κάλυμνο!

Και εμείς οι Καλύμνιοι δεν ξεχνάμε ότι ο Βάσος και η ΕΔΕΚ, ήταν αυτοί που στήριξαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΠΑΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεν ξεχνάμε, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πρώτα συζητούσε με τον ‘Γιατρό’ και μετά μιλούσε για το Κυπριακό.

Έχουμε ζήσει όλοι τις συγκλονιστικές στιγμές στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ με την παρουσία και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του μεγάλου αγωνιστή της Κύπρου. Η θερμότερη υποδοχή που επιφύλασσαν οι σύνεδροι, ήταν μόνον γι’ αυτόν, τον αγαπημένο σύντροφό μας.

Εμείς εδώ σήμερα τον υποδεχόμαστε όχι μόνο σαν Κύπριο ηγέτη, αλλά και σαν Καλύμνιο αδελφό. Γιατί η θάλασσα που φαίνεται να μας χωρίζει, στην πραγματικότητα είναι γέφυρα που μας ενώνει.

Και όπως η Κύπρος άνοιγε την αγκαλιά της και υποδεχόταν τους Καλύμνιους σφουγγαράδες, έτσι και οι Καλύμνιοι, με μπροστάρη τη νεολαία και τον αείμνηστο λυκειάρχη μας τον Γιώργο τον Λυσίκατο, που δίδαξε στην Μεγαλόνησο, ξεχύνονταν στους δρόμους του νησιού μας, διαδηλώνοντας για την ‘ΕΝΩΣΗ’, για την ‘ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ και διαμαρτυρόμενοι για τον χαμό ‘ΗΡΩΩΝ’ του Κυπριακού αγώνα.

Σήμερα λοιπόν η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά, για να υποδεχθεί έναν μεγάλο άνδρα, έναν εραστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έναν μεγάλο Έλληνα!

Αγαπητέ γιατρέ, το μικρό νησί των σφουγγαράδων υποκλίνεται μπροστά σας, σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε, να έρθετε κοντά μας.

Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε να γίνετε επίτιμος συνδημότης μας.
Καλωσορίσατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: