Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Καρδιολόγοι σε Λειψούς – Πάτμο και Αγαθονήσι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρδιολόγοι σε Λειψούς – Πάτμο και Αγαθονήσι
μια μεγάλη προσφορά των γιατρών στους ακρίτες μας

Ο Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας μαζί με τους:
- Τσικούρη Μανώλη, Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Βουβαλείου Νοσοκομείου Καλύμνου,
- Ζαϊρη Μιχάλη, διακεκριμένο καρδιολόγο του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά,
- το απαραίτητο Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Καλύμνου και μεταφέροντας τον υπερηχοκαρδιογράφο του Νοσοκομείου Καλύμνου,
επισκέπτονται το τριήμερο από 6 έως 8 Αυγούστου τα νησιά Λειψούς, Πάτμο και Αγαθονήσι, για να προσφέρουν εθελοντικά τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες τους, στους ακρίτες μας.
Η πρωτοβουλία και η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από το Κ.Θ. Λέρου και την 2η Δ.Υ.ΠΕ..
Το κλιμάκιο θα συνδράμουν κατά περίπτωση, τόσο ο Διοικητής του Κ.Θ.Λ. Σούλος Μανώλης, όσο και o Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Μαστροπέτρος Γιώργος.

2 σχόλια:

ΣΟΝΟΠΚΥ είπε...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΡ. ΠΡΩΤ :5/8/10
ΣΥΡΟΣ : 30/08/2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ :

ΘΕΜΑ: ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ 2010

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής επιδόματος αδείας 2010 σε 450 εργαζόμενους του νομού Κυκλάδων , με αποκλειστική ευθύνη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και του προϊστάμενου της αρμόδιου Υπουργείου.
Το επίδομα αδείας δεν έχει ακόμα δοθεί ακόμα στους εργαζόμενους του
Νοσοκομείου Σύρου καθώς και στα υπαγόμενα σε αυτό κέντρα υγείας. ( ΚΥ Μήλου, ΚΥ Μυκόνου , ΚΥ Τήνου , ΚΥ Άνδρου, ΚΥ Θήρας , ΚΥ Ίου , ΚΥ Πάρου) και στα υπαγόμενα σε αυτά Περιφερειακά Ιατρεία Σίφνου , Σέριφου, Άνω Μεράς Μυκόνου , Φοίνικα, Κορθίου Άνδρου, Κέας , Κύθνου ,Εμπορείου ,Οίας, Πύργου, Θηρασιάς, Ανάφης ,Σίκινου, Φολεγάνδρου ,Αδάμαντα , Κιμώλου , Μάρπησσας, Αγκαιριάς ,Νάουσας, Αντιπάρου ,Πύργου, Δρυοπίδας κλπ.
Το επίδομα εδόθη, κουτσουρεμένο στο μισό, στους υπόλοιπους Υπαλλήλους του δημόσιου τομέα τέλος Ιουνίου. Εμείς έχουμε πάρει μόνο υποσχέσεις ότι ΘΑ το πάρουμε. Κανείς όμως δεν ξέρει να μας πει το πότε και το πώς.
Τα μόνα που γνωρίζουμε είναι ότι η εταιρεία που έχει αναλάβει την υποστήριξη του συστήματος μηχανοργάνωσης ''ΔΙΑΣ'' μέσου του οποίου υπολογίζονται και τα επιδόματα, δεν έχει πληρωθεί από την ΥΠΕ με αποτέλεσμα το σύστημα να μην λειτουργεί. Η Υπε δεν πληρώνει θεωρώντας το τίμημα των 380.000 ευρώ υπερβολικά ψηλό και πιέζει την εταιρεία για μείωση του ποσού, αρνούμενη να ανανεώσει την σύμβαση . Το θέμα φαίνεται αρκετά πολύπλοκο, ίσως να υπάρξει και δικαστική διαμάχη . Σε καμιά περίπτωση δεν φταίνε πάντως οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να στερούνται ακόμα και αυτές τις λιγοστές αποδοχές τους. Καταλαβαίνεται ότι οι δύσκολες συνθήκες εργασίας μας κάνουν πολυτέλεια την στέρηση αυτού του ποσού και με την δεδομένη συμπίεση- περικοπή των αποδοχών μας. Επίσης αν δεν δοθεί λύση κινδυνεύει να μην δοθεί ούτε το επίδομα Χριστουγέννων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρώτης Αντώνης Ηλιοπούλου Βαρβάρα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ; ΣΕΜΠΕΜΒΡΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΠΙΑ!!!!!!!