Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Έκκληση Γιώργου Κασσάρα

Αγαπητοί Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

1. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Καλύμνου, είναι άκρως τιμητικό για μένα, αγγίζει το θρίαμβο για το ΠΑΣΟΚ και συνέβαλε καταλυτικά στο συνολικό ποσοστό του στη Δωδεκάνησο και κατ’ αναλογία στη Χώρα.

2. Όσον με αφορά προσωπικά, υπενθυμίζω ότι το 2007 αποδέχθηκα την πρόταση των συμπατριωτών και του ΠΑΣΟΚ να είμαι υποψήφιος, με κυρίαρχο στόχο και εντολή να υπερβώ τις ομαδοποιήσεις, να ενώσω τους Καλυμνίους και να προσπαθήσω να εκπροσωπηθεί η περιοχή μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

3. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών με εμπιστεύτηκε και με τίμησε με την ψήφο της και τους είμαι ευγνώμων. Βέβαια ο στόχος της εκλογής μου, για κάτι λίγο, δεν επιτεύχθηκε παρά τη διετή υπερπροσπάθεια. Στο στόχο αυτό είναι σαφές ότι παραμένω προσηλωμένος, μέχρι την υλοποίησή του.

Πιστεύοντας βαθιά και όχι κατ’ επίφαση στη Δημοκρατία, κατανοώ απολύτως το δημοκρατικό δικαίωμα του καθένα να κάνει τις επιλογές του. Υπό αυτήν την έννοια δεν ταιριάζει σε μένα και δεν θα το κάνω ποτέ, να κατηγορήσω οποιονδήποτε επέλεξε να μην με ψηφίσει.

Γι’ αυτό θεωρώ άνευ αντικειμένου την οποιαδήποτε συζήτηση ή αντιπαράθεση γίνεται γύρω από το ζήτημα της μη εκλογής μου.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Δώσαμε μαζί, αλλά και με πολλούς άλλους, έναν ωραίο αγώνα προκειμένου το νησί μας και η Επαρχία Καλύμνου να έχουν τον έναν εκ των Δωδεκανησίων εκπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν τα καταφέραμε και οι λόγοι είναι πολλοί και πιο σύνθετοι από ότι φαίνονται. Πρέπει κάποια στιγμή να τους αναλύσουμε, με ηρεμία και νηφαλιότητα, για να δούμε τι έφταιξε. Όμως θεωρώ ότι οι εν θερμώ αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν αυτή τη στιγμή κάτι θετικό. Ο τόπος μας πλήρωσε ακριβά το διχασμό και όσοι εμμένουν σε αυτόν, βάζοντας τον εαυτό τους πάνω από το συλλογικό συμφέρον, απλά συνεχίζουν να προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες και να ζημιώνουν τους συμπατριώτες μας.

Γι’ αυτό το λόγο, απευθύνω έκκληση σε όλους τους φίλους και τους συμπατριώτες, σε όσους με ψήφισαν αλλά και σε όσους δεν με ψήφισαν, να σταματήσουν την αντιπαράθεση, γιατί δεν οδηγεί πουθενά και μόνο κακό κάνει στον τόπο μας. Η Κάλυμνος μας έχει ανάγκη όλους και εγώ, κατά το μέρος που με αφορά, δηλώνω ότι δεν υπεισέρχομαι σε στείρες αντιπαραθέσεις και ότι από όπου και αν βρίσκομαι, σε όποια θέση και αν είμαι, η Κάλυμνος και συνολικά τα Δωδεκάνησα, θα αποτελούν πρώτη μου προτεραιότητα, μέχρι τα κοινά μας όνειρα να πραγματοποιηθούν.
Γιώργος Κασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: