Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Γιώργου Κασσάρα στην εφημερίδα "Αγγελία" της Ρόδου

Πως κρίνετε την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές;
Γ.Κ.: Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση φυγής και δήλωση αδυναμίας διαχείρισης των προβλημάτων που ο ίδιος για 5 ½ συσσώρευε. Υπό το βάρος τους κατέρρευσε και δεν συνέχισε, παρά την αντίθετη γνώμη των ψηφοφόρων του.

Πιστεύετε πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις όπως συμβαίνει τώρα ;
Γ.Κ.: Το πιστεύω απολύτως. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Είναι εφικτό για το ΠΑΣΟΚ να κατακτήσει την αυτοδυναμία με τα δεδομένα που υπάρχουν;
Γ.Κ.: Προσωπικά είμαι σίγουρος γιατί θεωρώ ότι με τις προτάσεις μας έχουμε πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού ότι είμαστε οι μόνοι που έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την χώρα. Επιπλέον πιστεύω ότι έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα που είναι ζητούμενο μείζονος σημασίας για την ελληνική κοινωνία.

Είναι εφικτό κατά την άποψη σας να εξευρεθούν τα χρήματα για να δοθούν στους πολίτες οι παροχές για τις οποίες δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;
Γ.Κ.: Είναι εφικτό γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα αναθέρμανσης της αγοράς και αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος που και τα δύο αυτά θα αποφέρουν έσοδα στο Δημόσιο. Και είναι βασικό μέτρο η αναθέρμανση της αγοράς γιατί αν οι επιχειρήσεις δεν κινούνται πώς θα αποδίδουν φόρους. Σημαντικό επίσης είναι και ο έλεγχος των δημοσιονομικών δαπανών και ο περιορισμός της σπατάλης του Δημόσιου Τομέα.

Πως θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το κόμμα σας η οικονομική κρίση;
Γ.Κ.: Η κρίση θα αντιμετωπιστεί με το συνολικό μας σχέδιο αναθέρμανσης της οικονομίας με την παροχή ρευστότητας στην αγορά, παράταση των υποχρεώσεων της χώρας, την ανασυγκρότηση του κράτους που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας και την θεσμοθέτηση δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Επαρκεί και για το ΠΑΣΟΚ ο χρόνος προκειμένου να περάσει το πρόγραμμα του στους πολίτες και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και πάλι;
Γ.Κ.: Οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας που αφορούν στο κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανασυγκρότηση του κράτους έχουν γίνει κατανοητοί από το λαό και γι’ αυτό όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μας εμπιστεύονται και πάλι. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προεκλογική διαδικασία και θα ξεδιπλώνεται το πρόγραμμα μας, πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θα μας εμπιστεύονται.

Έγιναν και στο ΠΑΣΟΚ « καρατομήσεις» στελεχών πως τις κρίνετε εσείς;
Γ.Κ.: Πιστεύω ότι πάνω από όλους μας είναι το κόμμα και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων μας που περιμένουν από εμάς. Εξάλλου δεν είναι καρατομήσεις. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι στρατιώτες Αν λοιπόν το συμφέρον του κόμματος επιβάλλει να μη συμμετέχουν κάποια στελέχη στις διαδικασίες των εκλογών μπορούν να προσφέρουν από άλλη θέση.

Ποιο είναι το όραμα σας για τα Δωδεκάνησα ;
Γ.Κ.: το όραμα μου είναι απλό και είναι αυτό που θέλουν όλοι οι Δωδεκανήσιοι.
1. Να έχουμε συγκοινωνίες σε όλα τα νησιά κάθε ημέρα από τον Πειραιά και μεταξύ τους, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Να μη νοιώθουμε αποκλεισμένοι. Να έχουμε γρήγορα, φθηνά πλοία και να ισχύσει γενικά το μεταφορικό ισοδύναμο.
2.Να υπάρχει πλήρης και δωρεάν ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
3. Να οργανωθούν οι υπηρεσίες του κράτους και να αποκεντρωθούν στα νησιά, για να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Και οι τρεις αυτοί στόχοι είναι σημαντικοί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους.


Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλετε να επιτευχθούν για το νομό μας και δεσμεύεστε να παλέψετε για αυτούς;
Γ.Κ.: Δεσμεύομαι παλέψω για την επίτευξη των παραπάνω στόχων Αν καταφέρω να συμβάλω έστω και λίγο στην επίτευξή τους θα θεωρώ ότι έχω βοηθήσει λίγο και εγώ την πατρίδα μου.

Στην περίπτωση που εκλεγείτε ποιο υπουργείο θα επιθυμούσατε να σας αναθέσουν;
Γ.Κ.: Δεν είμαι από αυτούς που ετοιμάζουν τα κουστούμια. Πάντοτε προσέφερα από οποιαδήποτε θέση με έβαζε το κόμμα. Μη ξεχνάτε ότι και υποψήφιος από το 2007 έγινα μετά μετά από πίεση του κόμματος.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 21.9.09.

Δεν υπάρχουν σχόλια: