Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Ο Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Κώστας Παταβούκας στην Κάλυμνο


Φωτο: Από τη συνάντηση του Γραμματέα του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Παταβούκα, με τους φορείς του αθλητισμού στην Κάλυμνο (Πνευματικό Κέντρο, 21/2/2009)

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 εξελίχθηκε σε μια πλούσια ημέρα με πολιτική και αθλητική δραστηριότητα για το νησί μας.

Ο Κώστας Παταβούκας πρώην καλαθοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος, της ΑΕΚ και του ΠΑΟ βρέθηκε στο νησί μας με την ιδιότητα του Γραμματέα του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ μετά από πρόσκληση της Τοπικής Οργάνωσης  ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καλύμνου.

Συνοδευόμενος από τον Γιώργο Κασσάρα επισκέφτηκε το πρωί το Δημοτικό Στάδιο Καλύμνου όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολλά μικρά και μεγάλα παιδιά - αθλητές της καλαθοσφαίρισης, συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της διοίκησης της τοπικής ομάδας ΕΑΚΑ.

Στη συνέχεια παρακολούθησε μαζί με πολλούς συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας τον αγώνα γυναικείων ομάδων μπάσκετ μεταξύ ΕΑΚΑ και ΙΒΙΣΚΟΥ και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το απόγευμα συμμετείχε ως εισηγητής στην πολιτική εκδήλωση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καλύμνου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου.

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, συμμετείχαν ενεργά πολλοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού. Αποτυπώθηκε η σημερινή πραγματικότητα, καταγράφηκαν οι προβληματισμοί και προβλήθηκε ο προγραμματικός λόγος του Κινήματος για την πολιτική στον Αθλητισμό.

Για την τοπική διάσταση του αθλητισμού, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών, στην αναπτυξιακή κοινωνική αξία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, τη στήριξη του σωματειακού αθλητισμού, το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου.

Αναγκαιότητα μια τοπική συμφωνία με φόντο το μέλλον, το μέλλον του αθλητισμού σε σταθερά, τεχνοκρατικά, ρυθμιστικά πλαίσια, με σχεδιασμό, με μεθοδολογία και πόρους.
Ως γενική διαπίστωση, απ’ όλους επισημάνθηκε η σημασία και ο συμβολισμός της πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ανοίξει το διάλογο με τους ανθρώπους του αθλητισμού ενός ακριτικού νησιού, της Καλύμνου.





Από το Δελτίο Τύπου της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: