Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ο Γιώργος Κασσάρας διαρκώς δίπλα στους πολίτες

Ο Γιώργος Κασσάρας πιστεύοντας βαθιά ότι καθήκον του πολιτικού είναι να ευρίσκεται δίπλα στους πολίτες, να συμμετέχει στις δραστηριότητές τους, να τους ακούει και όπου μπορεί να τους βοηθάει, συνεχίζει καθημερινά τις περιοδείες του στα νησιά.
Έτσι επιστρέφοντας από το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς, στην Κάλυμνο την 1.8.2008, έδωσε συνέντευξη στο TV12 της Καλύμνου, για τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την Κάλυμνο και τα υπόλοιπα νησιά.
Στη συνέχεια αναχώρησε για τριήμερη επίσκεψη στην Πάτμο, όπου είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Γραμματέα και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλούς φίλους. Μεταξύ άλλων συζήτησαν:
Το μείζον πρόβλημα των λαθρομεταναστών, το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, λόγω της έλλειψης στοιχειώδους κυβερνητικού σχεδιασμού και πολιτικής αντιμετώπισης, με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι τοπικές κοινωνίες σε απόγνωση.
Την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, αλλά και ο σοβαρός κίνδυνος για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, στο μέσον του καλοκαιριού με την αυξημένη τουριστική κίνηση, στο δρόμο Σκάλα – Κάμπος, αφού ο εργολάβος έσκαψε το δρόμο και στη συνέχεια εγκατέλειψε το έργο για 5-6 μήνες, εκμεταλλευόμενος την ανοχή της Περιφέρειας: “μη ζορίζετε τον εργολάβο, γιατί μπορεί να αφήσει το έργο και να χάσουμε τα λεφτά”.
Μετά την Πάτμο ο Γιώργος Κασσάρας μετέβη στη Ρόδο όπου στις 6.8.2008 συμμετείχε στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ που με επικεφαλής τον Γιάννη Μαγκριώτη, πολιτικό εκπρόσωπο για θέματα Δημοσίων Έργων, επισκέφθηκαν τον Νομάρχη και τους Δημάρχους του νησιού, για να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς και πως αυτές θα αντιμετωπισθούν.
Συμφώνησαν όλοι ότι είναι επιτακτική η ανάγκη και θα πιέσουν την Κυβέρνηση για:
1.- Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.
2.- Άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και δέσμευση της Πολιτείας για την παροχή τεχνογνωσίας και χρηματοδότηση των μελετών στις οποίες προχωράει η Νομαρχία.
3.- Στάθμευση μόνιμα 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Ρόδο.
4.- Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνογνωσίας στην πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών.(ραντάρ πυρός, ανέμου κ.λπ.).
Την επόμενη ημέρα, 7.8.2008, ο Γιώργος Κασσάρας συμμετείχε στο δεύτερο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, που με επικεφαλής τους Βασίλη Έξαρχο, πολιτικό εκπρόσωπο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Σπύρο Κουβέλη, πολιτικό εκπρόσωπο για θέματα Περιβάλλοντος, παρέμεινε επί τριήμερο στο νησί για εξέταση της κατάστασης. Επισκέφθηκαν το Δήμαρχο της πόλης και συζήτησαν για τις πυρκαγιές, τη μεταστέγαση του ΙΚΑ, το λιμάνι, παρακολούθησαν το Νομαρχιακό Συμβούλιο και είχαν σύσκεψη με το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, όπου τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του αγρότη κτηνοτρόφου των νησιών (μικρός κλήρος, χειρωνακτική καλλιέργεια, αυξημένο κόστος μεταφοράς προϊόντων, λιπασμάτων κ.λ.π.).
Το απόγεμα συμμετείχαν όλοι σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Στις 8.8.2008 το κλιμάκιο επισκέφθηκε και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ατταβύρου με τον Δήμαρχο κ. Τσουκαλά Νικόλαο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές.
Το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που κωδικοποιούνται ως εξής:
Να κηρυχθεί πυρόπληκτη η πληγείσα περιοχή
Να συσταθεί φορέας διαχείρισης, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση για 10 τουλάχιστον χρόνια, ώστε να διασφαλισθούν:
Ø Η προστασία από βροχές – πλημμύρες,
Ø Η αναδάσωση
Ø Η παραγωγική ανασυγκρότηση,
Ø Η ύπαρξη εγγυημένου – ελάχιστου εισοδήματος για να συγκρατηθεί ο γεωργικός πληθυσμός,
Ø Το κόστος επανασύστασης ελαιώνων και αμπελώνων,
Ø Η στήριξη των κτηνοτρόφων, με επιδότηση ζωοτροφών.
Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι λύση προοπτικής, αποτελεί η πρόταση- μοντέλο του ΠΑΣΟΚ, για ουσιαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση, με μεγάλες ισχυρές Περιφέρειες-Νομαρχίες –Δήμους με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και παράλληλη ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με γενναία εκχώρηση πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Γιώργος Κασσάρας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας – Βιοτεχνίας στην Κρεμαστή.
Στις 9.8.2008 περιόδευσε μαζί με το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στη Λαϊκή Αγορά του Αγ. Δημητρίου και συνομίλησαν με τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.
Το βράδυ παρέστη στην τελετή έναρξης του 2ου Συνεδρίου των Απόδημων Δωδεκανησίων στις Πηγές Καλλιθέας, στη μεγάλη ‘Ροτόντα’.
Στις 10.8.2008 παρακολούθησε τη συνέχεια των εργασιών του Συνεδρίου στο ξενοδοχείο ‘MEDITERRANEAN’ και δήλωσε συμπαραστάτης των αιτημάτων των αποδήμων.
Το απόγευμα μετέβη στη Σύμη, όπου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΗΣ παρακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα του Μιχάλη Μισσού.
Στη Σύμη παρέμεινε και την επόμενη ημέρα και είχε συναντήσεις με τους κατοίκους του όμορφου νησιού, με τους οποίους συζήτησε τα τοπικά αλλά και τα γενικότερα ζητήματα.
Την Τετάρτη 12.8.2008 μετέβη στην Κάλυμνο όπου δέχθηκε στο γραφείο του φίλους και συμπατριώτες.
Την Πέμπτη 14.8.2008 θα αναχωρήσει για διήμερη επίσκεψη στην Αστυπάλαια, όπου θα παραστεί και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία, που θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου -Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παίσιος.
13.8.2008
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: