Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Ανοργανωσιά, Αδιαφορία, Αναλγησία: τα τρία Α του γαλάζιου κράτους της Ν.Δ. στα νησιά μας

6 ημέρες καιγόταν με “απόλυτη επιτυχία” η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, η Ρόδος, παρουσία 10 αεροπλάνων, 5 ελικοπτέρων και αρκετών άσχετων και ανίκανων μεγαλοσχημόνων της Κυβέρνησης.
2 χρόνια παραμένουν απλήρωτοι οι μικροεπαγγελματίες εστιάτορες του “πάμπλουτου” Αγαθονησίου, που σιτίζουν τους χιλιάδες λαθρομετανάστες.
Κατά τα λοιπά, χαίρε κράτος του απύθμενου θράσους, της “επανίδρυσης” και των “μεταρρυθμίσεων”.


Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κατοίκων και σύσσωμης της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το αρχαιότερο δάσος του Αιγαίου στη Ρόδο, ο Γιώργος Κασσάρας επισκέφθηκε στις 28.7.08 το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς και το Μαράθι.
Στο κοινοτικό κατάστημα του Αγαθονησίου συναντήθηκε, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κόττορο, και με την Έπαρχο κ. Χρυσούλα Συφουνιού που ευρίσκετο στο νησί.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε διερευνήθηκαν η δυνατότητα και η μεθόδευση που πρέπει να ακολουθηθεί για την εξεύρεση λύσεων, στα καίρια προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού όπως π.χ.:
Ø ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ καθεστώς του νησιού, στο οποίο το κράτος με τη γραφειοκρατία του εμφανίζει το πλέον αποκρουστικό του πρόσωπο, προσθέτοντας δυσκολίες στο συγκοινωνιακά αποκομμένο και χωρίς μηχανικούς και Υπηρεσίες ακριτικό νησί. Αποτέλεσμα αυτού είναι να διαιωνίζονται οι εκκρεμότητες και η αβεβαιότητα που εμποδίζουν όχι μόνον την ανάπτυξη, αλλά και την απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί.
Ø Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ με 2 λιμενοφύλακες, ώστε να αντιμετωπισθούν καλύτερα,
Ø η αναρχία στο λιμάνι,
Ø η παράνομη αλιεία και
Ø η λαθρομετανάστευση.
Επισημάνθηκε ότι η αναρχία στο λιμάνι θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την ύπαρξη του μοναδικού εβδομαδιαίως δρομολογίου του καταμαράν, αφού τα κότερα παρεμποδίζουν και καθυστερούν την πρόσδεση του, για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών.
Ø ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και η αδιαφορία της πολιτείας για αυτούς, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο νησί και τους 130 μόνιμους κατοίκους του. Από 1.1.2008 μέχρι 28.7.2008 φιλοξενήθηκαν 2.123 λαθρομετανάστες (29 στις 28.7.08), οι οποίοι μέχρι να περάσει πλοίο για να μεταφερθούν στην Πάτμο, συντηρούνται στοιχειωδώς από τη φιλανθρωπία του Προέδρου, των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
Οι μικροεπαγγελματίες του νησιού αδυνατούν να συνεισφέρουν αφού όπως καταγγέλλουν η γαλαντόμος, μόνον στις υποσχέσεις, Κυβέρνηση, τους έχει δύο χρόνια απλήρωτους.
Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να ασκηθεί πίεση και να γίνουν επιτόπια διαβήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων στην Αθήνα, για την επίλυση αυτών αλλά και των υπολοίπων προβλημάτων που συζητήθηκαν.
31.7.2008
Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: