Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Ο Γιώργος Κασσάρας πραγματοποίησε μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος περιοδεία στην Κάρπαθο και την Κάσο. Συνεπής στην προεκλογική δέσμευση του ότι θα επισκεφθεί όλα τα νησιά μετεκλογικά, αφού το βραχύ χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου δεν του το επέτρεψε, επισκέφθηκε την 15.10.07 την Κάρπαθο όπου παρέμεινε δύο ημέρες.
Φωτο: με την κ. Αρχοντούλα στην Όλυμπο Καρπάθου
Του δόθηκε έτσι η ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς του νησιού, τον Έπαρχο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο , με τον οποίο συζήτησε τα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού, με πολίτες και την Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καρπάθου, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα του νησιού και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Φωτο: με τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου Ερωτόκριτο Μιχ. & τον Προιστάμενο Υπηρεσιών υγείας του Επαρχείου Σπανό Νικ.
Συγκινητική ήταν η επίσκεψη του στο χωριό Πυλές όπου για πολλά χρόνια ήταν ιερέας ο αδελφός του πατέρα του Μιχάλης Κασσάρας και η συνάντησή του με τον Διευθυντή του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Πυλών Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο, σχολείο στο οποίο είχε διδάξει και ο πατέρας του Γιάννης Κασσάρας.
Φωτο: με μαθητές του πατέρα του αείμνηστου Γιάν. Κασσάρα, στις Πυλές Καρπάθου
Σημαντική υπήρξε και η επίσκεψη στην Κάσο όπου και εκεί συναντήθηκε με τους φορείς του νησιού τον Δήμαρχο Ερωτόκριτο Δημήτρη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πολίτες και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Ο Γιώργος Κασσάρας ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες των δύο νησιών για τη στήριξή τους στις εκλογές και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που τους απασχολεί.
Την Πέμπτη 18.10.07 μετέβη στη Ρόδο όπου έδωσε συνέντευξη στο Κόσμος TV.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναχώρησε για την Κάλυμνο όπου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επαρχείο και ο Δήμος Καλύμνου, με θέμα ‘’την έναρξη της μελέτης για την αναπτυξιακή προοπτική της Καλύμνου’’, από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, που έγινε παρουσία του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γ. Μαχαιρίδη.
Την Παρασκευή 19.10.2007 αναχώρησε για τη Λέρο για να παραβρεθεί στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, στους οποίους θα παραβρίσκονται ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και οι αρχές του Νομού με επικεφαλής το Νομάρχη κ. Μαχαιρίδη.
Από τη Λέρο θα αναχωρήσει την Κυριακή 21.10.2007.
19.10.2007

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Συνεχίζει ο Γιώργος Κασσάρας τις περιοδείες του στα νησιά και τις συναντήσεις του με φορείς και πολίτες, τους οποίους θέλει να ευχαριστήσει για τη στήριξή τους και να συζητήσει μαζί τους τα τοπικά προβλήματα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Έτσι τη Δευτέρα το μεσημέρι 15.10.2007, θα επισκεφθεί την Κάρπαθο όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 17.10.2007.

Στις 17.10.2007 θα μεταβεί στην Κάσο από όπου θα αναχωρήσει στις 18.10.2007 για τη Ρόδο.
15.10.2007
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Συνεχίζει ο Γιώργος Κασσάρας τις περιοδείες του στα νησιά προκειμένου να συναντηθεί με τους πολίτες για να τους ευχαριστήσει για τη στήριξή τους και να συζητήσει τα τοπικά προβλήματα.

Έτσι το πρωί του Σαββάτου 6.10.2007, επισκέφθηκε την Τέλενδο και συνομίλησε με όλους τους κατοίκους του μικρού νησιού. Το μεσημέρι παρακάθησε σε γεύμα με Τελένδιους και Καλύμνιους φίλους και συνεργάτες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, που έγινε στο Ξενοδοχείο ‘ΕΛΙΕΣ’ της Καλύμνου, προς τιμήν του Καλύμνιου Καθηγητή Καρδιολογίας πρώην Προέδρου της ΕΚΕ και Προέδρου του Συλλόγου Καλυμνίων Αττικής, κ. Ιωάννη Γιαλαφού. Στην εκδήλωση εκτός των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή Καρδιολογίας, Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) και πρώην Υπουργό κ. Δημήτρη Κρεμαστινό.

Το βράδυ μαζί με τους Δημάρχους Καλυμνίων κ. Γιώργο Ρούσσο και Λινδίων κ. Παλλά Μανώλη, καθώς και αντιπροσωπείες των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο Δήμων, συνδιασκέδασαν με τους εκδρομείς από την Λίνδο. Οι Λίνδιοι, 300 περίπου άτομα, με την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου, έχοντας σύμμαχο και τον καλό καιρό πραγματοποίησαν εκδρομή στην Κάλυμνο, όπου μεταξύ άλλων την Κυριακή εκκλησιάστηκαν στο Μοναστήρι του Αγ. Σάββα.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Κασσάρας επισκέφθηκε τη Σύμη όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Παπακαλοδούκα Ελευθέριο, φίλους, ψηφοφόρους και κομματικά στελέχη, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα του νησιού και τους ευχαρίστησε για την στήριξή τους στις εκλογές.

Τη Δευτέρα το πρωί αναχώρησε για τη Ρόδο όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη.

8.10.2007
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Φωτο: Από την επίσκεψη στο Καστελόριζο

Ο Γιώργος Κασσάρας με συνέπεια συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει πριν τις εκλογές, να επισκεφθεί δηλαδή όλα τα νησιά και να συζητήσει με τους πολίτες τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Έτσι μετά την περιοδεία του από 23.9.2007 έως 26.9.2007 στη Ρόδο και το Καστελόριζο, όπου είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού και την ανάδειξη των ζωτικών προβλημάτων τους σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, συνεχίζει το οδοιπορικό του και από την Τετάρτη 3.10.2007 βρίσκεται στην Κω και την Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη 4.10.2007 θα περιοδεύσει στην Κω, όπου το πρωί θα επισκεφθεί τη Δ.Ο.Υ., για να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του για την πολύτιμη βοήθειά τους στον προεκλογικό του αγώνα. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κομματικά στελέχη και πολίτες, για να τους ευχαριστήσει για την στήριξή τους και για να συζητήσουν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και προβλήματα που τους απασχολούν.
4.10.2007
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΣΣΑΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ π. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αυτήν την κρίσιμη, για το κόμμα μας, στιγμή, πρέπει να επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία.

Καμία μα καμία ανάγκη δεν υπαγορεύει, από τις εκλογές εξπρές που επέβαλε η δεξιά, να περάσουμε στις διαδικασίες εξπρές στο κόμμα.

Το κόμμα μας διαθέτει καταστατικό και θεσμούς που προβλέπουν τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων.

Για να ανακάμψει το κόμμα μας επιβάλλεται να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, όπως π.χ. το 2004 που δεν συζητήσαμε σοβαρά τι έφταιξε για εκείνη, την επίσης μεγάλη ήττα. Όσο δεν εμβαθύνουμε και δεν αναλύουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές που ακολουθούμε και μας οδηγούν από ήττα σε ήττα, δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την εξουσία που επιθυμεί ο κόσμος μας.

Αυτό που σήμερα έχει ανάγκη το κόμμα μας, είναι πρωτίστως ο προσανατολισμός της πολιτικής μας και όχι τα πρόσωπα. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας και να τη διατυπώσουμε με καθαρότητα ώστε να γίνει κατανοητή από τους πολίτες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγιναν σημαντικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως από τον Πρόεδρο, αλλά η επικαιρότητα επικράτησε και δεν έγιναν συνείδηση του λαού. Πρέπει σήμερα να κάνουμε σαφές με ποιους πορευόμαστε και να ξεκαθαρίσουμε για ποιο λόγο θέλουμε να γίνουμε κυβέρνηση.

Για το καλό του λαού και του τόπου ή για να ξανακαθίσουν κάποιοι στις πολυθρόνες της εξουσίας;

Ας συγκληθούν λοιπόν τα όργανα του κινήματος και με νηφαλιότητα να συζητηθούν τα αίτια της ήττας του 2004 και του 2007, να καταμερισθούν οι ευθύνες, να αποφασίσουμε τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε, να θέσουμε στόχους και μετά ας αποφασίσουν τα μέλη και οι φίλοι μας, για το ποιο πρόσωπο θα υπηρετήσει καλύτερα αυτούς τους στόχους. Η βιασύνη και οι εν θερμώ αποφάσεις δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τόσο σοβαρά θέματα. Χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία.

ΑΘΗΝΑ 19.9.2007