Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Απάντηση του Γιώργου Κασσάρα στην επιστολή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για τους συντελεστές του ΦΠΑ


ΠΡΟΣ: ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Φ.Π.Α.
Αγαπητοί φίλοι,
Κατ΄ αρχή θέλω να σας συγχαρώ, για την  πρωτοβουλία σας να συστήσετε την επιτροπή αγώνα ειδικά για τον ΦΠΑ, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη και διαρκής η επαγρύπνηση, για την προστασία των μειωμένων συντελεστών, δεδομένου ότι στο Μνημόνιο ΙΙ υπάρχει μια διάταξη, που προβλέπει γενικά την κατάργηση των προνομιακών φορολογικών καθεστώτων.
Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί και γι’ αυτό καλό είναι να προσέχουμε.
Επί της ουσίας του αιτήματός σας, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι και ως βουλευτής, επανειλημμένα έχω τοποθετηθεί στη Βουλή και έχω αρθρογραφήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης επί του θέματος. Από την πρώτη δε στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, ήμουν ο πρώτος βουλευτής που δεσμεύτηκε ότι όχι μόνον δεν θα ψηφίσει τέτοια διάταξη, αν ποτέ έρθει για ψήφιση στη Βουλή, αλλά θα παραιτηθεί κιόλας από το βουλευτικό αξίωμα.
Είναι αυτονόητο επομένως ότι η δέσμευσή μου εξακολουθεί να ισχύει, πολύ περισσότερο τώρα, που είμαι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Γιατί τώρα, που μετράτε φίλους και συμμάχους, πρέπει να σας ενημερώσω, ότι το συγκεκριμένο θέμα των φορολογικών κινήτρων στα νησιά, έχει περιληφθεί στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μας και έχει αναλυθεί στην παράγραφο 5 του 7ου κεφαλαίου «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», των προγραμματικών θέσεών μας.
Επομένως και εν όψει των εκλογών, πολύ καλά πράττετε που ζητάτε προκαταβολικά τη δέσμευση των υποψηφίων βουλευτών. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε και τη ρητή δέσμευση των κομμάτων τους, για να γνωρίζουν οι Δωδεκανήσιοι ποιοι το εννοούν και ποιοι το δηλώνουν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., οι μόνοι αρχηγοί κομμάτων που δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για συνάντηση με τους Περιφερειάρχες, τους Βουλευτές και τα Επιμελητήρια του Αιγαίου, ήταν ο κ. Αντώνιος Σαμαράς της Ν.Δ. και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ.
                                                         Με εκτίμηση
Γιώργος Κασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: