Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου | "Ανοχύρωτες Πολιτείες" οι Δ.Ο.Υ. της χώρας, εκτεθειμένοι σε θανάσιμο κίνδυνο υπάλληλοι και συναλασσόμενοι

Πληθαίνουν τελευταία τα φαινόμενα βίας στις Δ.Ο.Υ., με πρωταγωνιστές είτε αδίστακτους οπλισμένους ληστές, είτε διαμαρτυρόμενους πολίτες που εκδηλώνουν την οργή τους προς το κράτος με ακραίους έως πολύ επικίνδυνους, για τους εργαζόμενους και τους φορολογουμένους, τρόπους.

Χθες, είχαμε το πολύ επικίνδυνο περιστατικό, στην Δ.Ο.Υ. Αγ. Παρασκευής, με την καραμπίνα. Το Νοέμβριο, στην ίδια Δ.Ο.Υ. και στη Δ.Ο.Υ. Αργυρούπολης, ληστείες με καλάσνικωφ. Σε όλες τις περιπτώσεις, πέραν του κινδύνου στον οποίο εκτέθηκαν οι υπάλληλοι και οι συναλλασσόμενοι πολίτες, είχαμε και σημαντική απώλεια χρημάτων λόγω λήξης του μήνα.

Επειδή λοιπόν εκτιμούμε ότι, προϊούσης της κρίσης, αυτά τα φαινόμενα θα αυξάνονται.

Επειδή, από όσο γνωρίζουμε τα καταστήματα των Δ.Ο.Υ. έχουν εγκαταλειφθεί τελευταία στη «φύλαξη του Θεού», ενώ αντιθέτως τα αντίστοιχα καταστήματα των τραπεζών εξοπλίζονται με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και

Επειδή καλό είναι να μη φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ., των συναλλασσομένων πολιτών και της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Εξάλλου και μόνον οικονομικά να το μετρήσουν, είναι αυτονόητο ότι οι επενδύσεις σε μέτρα ασφάλειας στις οικονομικές υπηρεσίες, έχει πάντοτε ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Αθήνα 21.3.2012

Από το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: