Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου | Πρόταση Γ. Κασσάρα για εξαίρεση των υπαλλήλων των Δήμων μικρών νησιών από την Προσυνταξιοδοτική Διαθεσιμότητα

Συγκεκριμένη πρόταση για Τροπολογία – Προσθήκη στο άρθρο 33 του Ν. 4024/27.11.2011, για την εξαίρεση των υπαλλήλων των Δήμων μικρών νησιών από την Προσυνταξιοδοτική Διαθεσιμότητα, υπέβαλε ο Γιώργος Κασσάρας, με σχετική επιστολή του, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Ρέππα.

Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής.

……………………………………………………………………………………………………………

Αθήνα, 28.11.2011


Προς: το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα

Κοιν.: Υφυπουργό κ. Ντίνο Ρόβλια

Θέμα: «Πρόταση για Τροπολογία – Προσθήκη στο άρθρο 33 του Ν. 4024/27.11.2011 για την Προσυνταξιοδοτική Διαθεσιμότητα»


Είναι γνωστό ότι η εφαρμογή των διαταξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εφεδρεία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές υπηρεσίες.


Στους Δήμους των μικρών νησιών όμως το πρόβλημα είναι αξεπέραστο, αφού πολλοί εξ αυτών, όπως η ακριτική Κάσος, αναγκάζονται να κλείσουν, καθώς οι δύο τελευταίοι υπάλληλοι εξαναγκάστηκαν ο ένας σε εφεδρεία και ο άλλος σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση.


Δεδομένου ότι για τα μικρά και απομονωμένα νησιά, ο Δήμος αποτελεί την μοναδική υπηρεσία και το πρόσωπο του κράτους και προκειμένου να αντιμετωπιστεί, έστω και προσωρινά, το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, προτείνουμε να τροποποιηθεί ο Ν. 4024/27.10.2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» και να προστεθεί μία ακόμα εξαίρεση ως προς την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, ως εξής:

Στο κεφάλαιο Τρίτο, στο Άρθρο 33, στην Παράγραφο 7, προστίθεται εδάφιο ιβ ως εξής: «Υπάλληλοι σε δήμους μικρών νησιών, στους οποίους υπηρετούν 3 ή λιγότεροι από 3 μόνιμοι υπάλληλοι».


Εκτός των άλλων, ο αριθμός 3 μονίμων υπαλλήλων είναι ο ελάχιστος δυνατός που απαιτείται για τη λειτουργία Ταμειακής Υπηρεσίας, η οποία πρέπει, σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», να λειτουργήσει σε κάθε Δήμο.


Ο Βουλευτής

Γιώργος Κασσάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: