Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου | Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με πρωτοβουλία του βουλετή Δωδεκανήσου Γιώργου Κασσάρα


ΚΑΣΣΑΡΑΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΠΑΣΟΚ


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, την οποία προκάλεσε μετά από αίτημα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών- Αλιευτικών Συλλόγων των Παραμεθορίων Νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Κατσοτούρχη, την Τετάρτη 4.5.2011, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε για τους ψαράδες μας, με την ανακοινωθείσα αλλαγή του τύπου πετρελαίου κίνησης των σκαφών τους.

Στη σύσκεψη, εκτός των ανωτέρω, συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ο αρμόδιος Γεν. Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Γιάννης Καπελέρης, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Νίκος Κούκης, ο Γεν. Διευθυντής Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, κ. Κωνσταντίνος Νηχωρίτης και εκ μέρους των ΕΛ.ΠΕ. ο αρμόδιος Χημικός Μηχανικός κ. Εμμανουήλ Μαρκάκης.

Έγινε μια αναλυτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία και δέσμευση όλων των παρευρισκομένων, ότι τα ΕΛ.ΠΕ. θα επανεξετάσουν τη θέση τους και θα δώσουν άμεσα λύση, αν οι κατασκευάστριες εταιρείες πιστοποιήσουν πως ο συγκεκριμένος τύπος πετρελαίου δημιουργεί πρόβλημα στις μηχανές των σκαφών.

Ο Γιώργος Κασσάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία, αφού δι’ αυτής φαίνεται ότι δρομολογήθηκε η επίλυση ενός προβλήματος που απασχόλησε έντονα, το τελευταίο διάστημα, τους αλιείς μας.



Αθήνα 5.5.2011
Από το γραφείο τύπου


ΒΟΥΛΗΣ 4, 105 62 ΑΘΗΝΑ 210 3706373 -28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 70, 851 00 ΡΟΔΟΣ-ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 852 00 ΚΑΛΥΜΝΟΣ, kassarasg@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας κ.Κασσάρα για την πρωτοβουλία που πήρατε.Είστε άνθρωπος με ευαισθησίες και το γνωρίζουμε.Μήπως όμως θα έπρεπε να μεριμνήσετε και για τα όσα συμβαίνουν στην Δ.Ο.Υ Ρόδου μετά τις αλλαγές που υπήρξαν το τελευταίο έτος?Ο κόσμος δεν ξεχνά πλέον όπως παλιά.