Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου | Ο εορτασμός της Επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και από την Ομοσπονδία Δωδ/κων συλλόγων Αττικής

ΚΑΣΣΑΡΑΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-ΠΑΣΟΚ

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς οργάνωσε τον εορτασμό της 63ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου το Σαββατοκύριακο 12-13/3/2011.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε λαμπρή πολιτιστική εκδήλωση στο θέατρο του Δήμου Καλλιθέας, παρουσία εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου και της Αττικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λαμπρά με την είσοδο στη σκηνή, των κοριτσιών με τις παραδοσιακές φορεσιές των νησιών μας, υπό τους ήχους των Δωδεκανησίων μουσικών μας, συνοδευόμενες με νέους βρακοφόρους, που κρατούσαν τα λάβαρα των Δωδεκανησιακών Σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε για ένα χαιρετισμό τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης – Τήλου - Χάλκης κκ Χρυσόστομο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Πειραιά ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγόρη Νιώτη, τους βουλευτές Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ κκ. Γιώργο Κασσάρα και Δημήτρη Κρεμαστινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον συμπατριώτη μας Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή.

Ακολούθησε η παρουσίαση χορών από όλα τα νησιά μας, η οποία ήταν όπως πάντοτε μοναδική. Την επιμέλεια της ροής του όλου προγράμματος και την παρουσίασή του, έκανε με εξαιρετικό τρόπο, η αγαπητή μας συμπατριώτισσα Ολυμπιάδα-Μαρία Ολυμπίτη, Καλυμνιακής και Πατμιακής καταγωγής.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης – Τήλου - Χάλκης κκ Χρυσόστομου και παρουσία μεγάλου πλήθους συμπατριωτών μας. Το μήνυμα της επετείου απέδωσε ο συμπατριώτης μας καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή από τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύτση μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η κατάθεση στεφάνων έγινε παρουσία ασυνήθιστα μεγάλου πλήθους, από τους:
κ. Γιώργο Κασσάρα, βουλευτή Δωδεκανήσου ΠΑΣΟΚ
κ. Φώτη Χατζηδιάκο, αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου
κ. Ιωάννη Βαληνάκη, τ. Υφυπουργό Εξωτερικών
κ. Δημήτρη Κατσικάρη, αντιπεριφερειάρχη Νήσων
κ. Μαρία Καρακλιούμη, αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας
κ. Σπύρο Σπύρου, επικεφαλή αντιπολίτευσης περιφερ. Συμβουλίου Αττικής
κ. Λουκά Τζανή, Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
κ. Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, αντιδήμαρχο Αθηναίων
κ. Σταύρο Παρασκευά αντιπρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματείων
κ. Γιάννη Φραγκούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ.

18.3.2011
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΒΟΥΛΗΣ 4, 105 62 ΑΘΗΝΑ 210 3706373 -28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 70, 851 00 ΡΟΔΟΣ-ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 852 00 ΚΑΛΥΜΝΟΣ, Kassarasg@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: