Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

8ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκει τη χαμένη ταυτότητα και ψυχή του

Αξιολογώντας τα δρώμενα των δύο πρώτων ημερών του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, μπορώ να πω ότι επιτέλους όλοι, μικρά και μεγάλα στελέχη, κατάλαβαν, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες τους, αλλά για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Χώρας και να υπηρετεί το Λαό.
Από την εμπνευσμένη ομιλία του Προέδρου, αλλά και τις τοποθετήσεις των άλλων στελεχών, ανεδείχθη ποιος επιβάλλεται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να είναι ο κύριος ρόλος και η θέση του ΠΑΣΟΚ. Ο ρόλος δηλαδή του πρωταγωνιστή στους αγώνες για την υπεράσπιση των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων και του μπροστάρη στα κινήματα που αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της δεξιάς.
Αυτό, μετά από τις αμφιταλαντεύσεις προσανατολισμού και τις πολλές επίπονες διαδικασίες, πράγματα εξάλλου που τα υπέστησαν τα περισσότερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, μου δημιουργεί βάσιμες ελπίδες ότι, το ΠΑΣΟΚ από εδώ και εμπρός θα κάνει αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία.
Θα σταθεί δηλαδή δίπλα και θα αγωνιστεί μαζί με όλους όσους παλεύουν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαίων. Πιστεύω και είμαι αισιόδοξος ότι θα το κάνει πράξη γιατί εκτός των άλλων δεν έχει και άλλη επιλογή. Ο φυσικός του χώρος ήταν πάντοτε οι μη προνομιούχοι. Όταν τους ξεχνούσε το ξεχνούσαν και έχανε.
Τώρα φαίνεται να ξαναπιάνει το νήμα από την αρχή και να βρίσκει το δρόμο του. Στην πορεία αυτή μαζί με τους φυσικούς συμμάχους του, τα λαϊκά στρώματα, πιστεύω ότι θα ξαναβρεί και την χαμένη του ψυχή.
Και τότε είναι που ο λαός θα θελήσει να ξανακουμπήσει πάνω του τις ελπίδες του και τα όνειρά του.
Αν πορευθεί με συνέπεια και αποφασιστικότητα, η ημέρα αυτή δεν θα αργήσει να έλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: